Tomašević: U interesu nam je da se nakon izbora može formirati većina bez Bandića i bez HDZ-a

Tomašević: U interesu nam je da se nakon izbora može formirati većina bez Bandića i bez HDZ-a

Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević iz stranke Možemo za N1 rekao je, da HDZ nema jakog kandidata, a na desnici nema velike konkurencije.

“Iz te perspektive, ono što je bitno nama iz oporbe jest da smo mi odlučili da ne idemo sa starim akterom u zajedničku kampanju, jer želimo motivirati nove birače”, rekao je Tomašević te dodao da žele motivirati upravo birače mlađe od 30 godina.

Tomašević je kazao ako on ne uđe u drugi krug, da će podržati kandidata lijevo od centra te očekuje isto i od drugih.

Na pitanje reporterke N1 smatra li da je to prevara birača, Tomašević odgovara niječno. “Jedna stvar je suradnja poslije izbora, moramo se dogovoriti oko nekih projekata i s drugim strankama, Bez vladajuće većine u Gradskoj skupštini, gradonačelnik ništa ne može promijeniti. U interesu nam je da se nakon izbora može formirati većina bez Bandića, bez HDZ-a , a s druge strane da pobijedimo i da se Bandić konačno makne s pozicije. Ne mislim da je to nikakav problem prema biračima, mislim da je fer”, smatra.

Ankete idu u njegovu korist, ali svjestan je da “su ankete jedno, a kampanja drugo. Obilazimo teren, trenutno 100 stručnjaka radi na programu. Želimo pokazati da svaki problem možemo riješiti”, kaže Tomašević.

Na pitanje vidi li Škoru kao opasnost, Tomašević kaže: “Ne vidim da je to ikakva opasnost, dapače, mislim da on više zahvaća dio biračkog tijela Bandića, nego nas s ljevice”, smatra te dodaje: “Naravno da je Škoro kapitalac kad je lider parlamentarne opcije. Jedino on i ja idemo na te izbore kao lideri parlamentarne opcija, ako će on ići kao kandidat. Sve ovisi o tome koliko će kandidata biti na desnici. Nije bitno kako će se glasovi rasporediti na cijelom spektru, nego na dijelu spektra”, istaknuo je za N1.

Kaže i da ne bi volio da Bandić uđe u drugi krug, ali ne zato jer ga se boji, već zato jer “bi to isto bila poruka birača da je konačno dosta”.

Izvor: N1/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI