Tomašević: HDZ-ov Filipović bi se trebao prvo cijepiti od nerealnih obećanja

Tomašević: HDZ-ov Filipović bi se trebao prvo cijepiti od nerealnih obećanja

Odluka kojom smo odlučili ići samostalno u borbu za gradonačelnika pokazala se ispravnom, rekao je danas u Svetoj Klari Tomislav Tomašević i dodao kako kandidatura Anke Mrak Taritaš neće utjecati na to da se na ljevici rasprše glasovi, bar ne u onoj mjeri kao što će to biti na desnici.

Tomašević naglašava kako će mu jedan od glavnih ciljeva biti uvođenje željezničkog prometa koji prolazi kroz Zagreb u javni gradski prijevoz. To je neiskorišteni segment prometa koji može spajati naselja na periferiji sa središtem.

Vezano uz promet problem su nadstrešnice na autobusnim stajalištima koje su do sada plaćane „suhim zlatom“ kao ona u Kašini, pa će shodno tome biti pojačana kontrola u javnoj nabavi kako bi se takve zlouporabe iskorijenile.

S obzirom da se u cijelom Novom Zagrebu nalaze zdenci iz kojih cijeli Zagreb dobiva vodu, Tomašević je podsjetio na loše stanje u kojem se nalaze zagrebačka vodocrpilišta. Njihovo očuvanje je strateško pitanje koje zahtjeva rješavanje ilegalnih odlagališta otpada i nelegalno šljunčarenje uz Savu.

Tomašević je naglasio kako je Jarunski most o kojem se priča dosta dugo, neophodan i za rasterećenje prometa je važniji od rotora.

Svjedoci smo brda obećanja koje daju kandidati, pa je Tomašević za obećanje Davora Filipovića da će izgraditi tvornicu cjepiva protiv covida i raka, da bi se on trebao prvo cijepiti od nerealnih obećanja.

Što se tiće izbora kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, mislim da je predsjednik Sabora pogriješio i prekoračio sve ovlasti kad je od predsjednika zatražio dopunu prijedloga, zaključio je Tomašević.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI