Tomašević: “CILJ JE OSTVARITI I SKUPŠTINSKU VEĆINU”

Tomašević: “CILJ JE OSTVARITI I SKUPŠTINSKU VEĆINU”

Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba je danas u gostovanju na N1 televiziji rekao kako se kao gradonačelnik neće baviti spomenicima i nazivima trgova, pogotovo u vremenu kad je grad još uvijek razrušen.

Naglasio je i kako Zagrebu prijeti plaćanje visokih penala ako se u dvije godine ne riješi curenje vode u vodovodu i ne počne se odvajati komunalni otpad.

Što se tiče obnove od potresa rok je za povlačenje sredstava iz EU fondova 18 mjeseci što treba imati na umu.

“Cilj mi je kao gradonačelniku koristiti ljudske kapacitete, da svatko dobije šansu da radi svoj posao na kvalitetan i normalan način, da jako puno poslova koje smo do sada outsourceali privatnim poduzećima, nekad i za banalne stvari, a kamoli za velike stvari kao gospodarenje otpadom, da imamo kapaciteta da ih rade gradska poduzeća, da ne trošimo novce, rekao je Tomašević na N1.

Po njemu je prijeko potrebno reorganizirati gradsku upravu i spojiti urede jer postojećih 27 gradskih ureda je neodrživ broj, i nije zaboravio spomenuti kako Davor Filipović sad na sva zvona zaziva smanjenje broja ureda a u Skupštini je dizao redovno ruku za njihovo povećanje.

GSKG će Tomašević reorganizirati kako bi bio na usluzi građanima a ne kao do sada kad su bili prepreka. Ankete pokazuju kako je Tomašević blizak biračima i djeluje im kao čovjek koji rješava probleme, na što je dodao da su i njemu građani bliski i dosta se dobro osjeća među ljudima.

Nada se kako epidemiološka situacija neće biti prepreka za održava nje izbora i da neće biti oko toga stranačkih kalkulacija.

Na početku je donesena odluka da se neće ići s negativnom kampanjom te da ljudi iz platforme Možemo, obilaze kvartove a kako kaže Tomašević, on se već 15 godina bavi gradom i da nije ušao u politiku kako bi rekao ne nego da bude za.

Bitne su i promjene u Skupštini pa je tako Tomašević pozdravio odluku Renata Peteka kkji se dogovorio s SDP-om, što znači da bi mogli formirati skupštinsku većinu. Tada bi se stvorile pretpostavke da se konačno krene rješavati probleme poput zbrinjavanja otpada, vrtića, zelenih površina i urbanističkih pitanja.

Prve tri stvari će biti svakako promjene gradskih pročelnika gdje god je to potrebno, jer želim da na ta mjesta dođu doista najsposobniji ljudi, da pravila doista vrijede jednaka za sve, da građani ne moraju podmićivati, tražiti vezu, dočekivati gradonačelnika ujutro u pola sedam kako bi se riješili njihovi komunalni problemi, rekao je Tomašević te dodao kako misli odmah naručiti neovisnu financijsku reviziju da se utvrdi pravo stanje gradskih financija i analizu upravljanja gradskom imovinom… “Imamo jako puno gradske imovine koja se koristi na vrlo čudne načine, da kažem ovako blago, s druge strane puno imovine koja uopće nije u funkciji”, naglasio je Tomislav Tomašević.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI