Tomašević: inzistirati ću na javnim natječajima za uprave gradskih poduzeća, HDZ-ov kandidat Filipović to ne može ni u snu obećati

Tomašević: inzistirati ću na javnim natječajima za uprave gradskih poduzeća, HDZ-ov kandidat Filipović to ne može ni u snu obećati

Meni nije važno tko je u kojoj stranci, meni je bitno da nakon promjene vlasti svatko radi svoj posao na najbolji mogući način, to je danas rekao Tomislav Tomašević, naglasivši da mu nije u mislima povećavanje broj zaposlenih u gradskoj upravi i gradskim poduzećima.

Tomašević će inzistirati na javnim natječajima za uprave gradskih poduzeća, dok, kaže to HDZ-ov kandidat Filipović to ne može ni u snu obećati.

Tomašević se osvrnuo i na sjednicu gradske skupštine, prve bez pokojnog gradonačelnika Bandića i vrlo vjerojatno posljednje u ovom sazivu. Na pitanja zastupnika odgovarala je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević a javilo osam zastupnika iz stranke BM 365, koji su postavljali pitanja svojim kolegama, pročelnicima, tako da se cijeli aktualni sat pretvorio u prezentaciju gradskih projekata.

Komentirajući to što je obnašateljica dužnosti gradonačelnika povukla točku o pročistaču otpadnih voda, Tomašević je rekao kako to ostaje za sljedeći saziv, ali je šteta već napravljena jer je taj sporazum potpisan još 2000., a sada gradski pravnici tvrde da je taj teret izrade trećeg stupnja pročišćavanja otpadnih voda i dalje na Gradu, a EU odbija to sufinancirati jer je riječ o privatnoj firmi, koja ima koncesiju.

Iz dosta točaka koje je još povukal Jelena Pavičić Vukičević, vidi se, kaže Tomašević, da je HDZ vršio pritisak a da je tako je bilo tijekom cijelog ovog saziva skupštine mnogi bi se štetni projekti zaustavili.

“Mi imamo desetke obiteljskih kuća koje godinu dana nakon potresa još uvijek nisu srušene, a cijena jednog rušenja prosječno košta 100.000 kuna. I dalje se čeka država, i dalje se čeka Fond, a s druge strane gradska poduzeća imaju mehanizaciju i ljude da pomognu ljudima u rušenju”, rekao je Tomašević. Pa i mišljenje gradonačelnika Bandića je bilo da se to treba napraviti pa je i poslao dopis svim mjesnim odborima kako bi se utvrdilo koliko ima takvih objekata.

I država bi trebala konačno odvoji više novca u proračunu za obnovu privatnih zgrada jer je sada odvojeno oko jedan posto potrebnog iznosa. Ni Grad tu ne može sufinancirati s 20 posto, ako je država toliko malo odvojila, znači 240 milijuna kuna za 2021. godinu”, rekao je na kraju Tomašević.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI