Tomašević: “Bandića više nema ali mreža HDZ-a i Bandića ostaje, model lokalnih šerifa treba razmontirati. Najbolje mjesto da to pokažemo je Zagreb jer je to simbol”

Tomašević: “Bandića više nema ali mreža HDZ-a i Bandića ostaje, model lokalnih šerifa treba razmontirati. Najbolje mjesto da to pokažemo je Zagreb jer je to simbol”

Može li Tomislav Tomašević izaći kao pobjednik na predstojećim lokalnim izborima i zasjesti u fotelju zagrebačkog gradonačelnika? Mišljenja smo da ima. Naime, gradonačelnik Bandić je iznenada otišao i malo zakomplicirao kandidatima život. No, ako njega nema, ostalo je iza njega sve ono što je stvarao, a to je jedna posebna mreža.

Tomaševića zovu aktivistom i smatraju da nema kompetencije i iskustva u vođenju grada ali istovremeno Tomašević je točno detektirao stanje. “Koalicija između HDZ-a i Bandića je stabilna već pet godina. Tko je upravljao Zagrebom prije Bandića – HDZ. Tko upravlja na razini Hrvatske klijentelistički i koruptivno – HDZ. Iz te perspektive, kada gledamo sve lokalne šerife u Hrvatskoj, model lokalnih šerifa treba razmontirati. Najbolje mjesto da to pokažemo je Grad Zagreb jer je to simbol”, poručio je Tomašević.

Jedna od njegovih odlika je da se ne bavi drugim kandidatima i da ih se ne boji. I tvrdnja kako je stekao simpatije suprotstavljanjem Bandiću, kojeg sada nema, također je nešto što mu neće biti minus. Njega i njegov pokret su ionako i na dosadašnjim izborima shvaćali olako što znači da bi se podjecnjivanje njega moglo osvetiti baš ostalim kandidatima, a ponajviše HDZ-u.

Tomašević se gradskim temama bavi više od 15 godina, ali i u svojim pitanjima nudi i rješenja, a sigurno je da će program kad bude predstavljen naići na zanimanje većeg broja birača. Saznajemo da je riječ o najdetaljnijem i najopsežnijem programu.

Donji grad bi se mogao pretvoriti u apartmansko naselje, s obzirom da se stanovi pretvaraju u apartmane za turiste, što je opasno i nedopustivo, naglasio je Tomislav Tomašević, na tiskovnoj konferenciji na kojoj je rekao da će time središte grada ostati bez ljudi.

Osim toga Tomašević je jasno rekao kako će novoj gradskoj upravi pod njegovim vodstvom prioritet biti obnova javnih zgrada, dakle vrtića, škola i zdravstvenih objekata, jer rok za raspolaganjem novčanih sredstava iz europskog Fonda solidarnosti je 18 mjeseci, a grad dobrano kasni s projektnom dokumentacijom. Po njemu niti jedan euro neće ostati nepotrošen, a kako je rekao postoji i problem tramvaja kojim treba privremeno prilagoditi brzinu zbog buke i vibracija koje su opasnost za oštećene objekte.

Tomašević se osvrnuo i na Fond za obnovu za kojeg vjeruje da će se konačno ekipirati. Imajući sve to u vidu očito je da će Tomašević u drugi krug gdje ima velikih izgleda.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI