Tolušić: Dosadašnji zakon odbija stručnjake

Tolušić: Dosadašnji zakon odbija stručnjake

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je kako dosadašnji Zakon o sprečavanju sukoba interesa odbija potencijalne stručnjake iz privatnog sektora da dođu u Vladu ili na neka druga mjesta i pomognu razvoju države.

“Nije mi normalno da ne mogu raditi ili biti član trgovačkog društva..kad odem iz vlade. Ne znam zašto ‘period hlađenja'”, rekao je Tolušić složivši se da to trgovačko društvo ne bi trebalo biti, sad kad je ministar poljoprivrede, u tom resoru ili s time povezano. “To ne bi bilo u redu”, dodao je.

Ocijenio je da dosadašnji način nije dobar i odbija potencijalne kadrove koji mogu doći u vladu i pomoći razvoju države i efikasnijem radu ministarstava te naglasio kako je poatna zakona da se to promijeni.

“Zašto bi netko s pozicije gdje ima 20-30 tisuća kuna, kao odličan menadžer, došao u vladu na 15 ili 17 tisuća i da se nakon toga ne može vratiti na svoj radno mjesto s kojeg je došao? To generalno nisu dobre stvari, a sve potencijalne sukobe interesa treba spriječiti”, zaključio je Tolušić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI