TO SE ZOVE POŠTOVANJE PREMA TUĐMANOVOM I ŠUŠKOVOM GENERALU! Višeslav Dokoza: Konačno američki predsjednik Biden ispravlja nepravdu učinjenu Ljubi Ćesiću Rojsu

TO SE ZOVE POŠTOVANJE PREMA TUĐMANOVOM I ŠUŠKOVOM GENERALU! Višeslav Dokoza: Konačno američki predsjednik Biden ispravlja nepravdu učinjenu Ljubi Ćesiću Rojsu

Dugo već slavnog generala HV-a Ljubu Česića Rojsa prate problemi koji su uzrokovani njegovim stavljanjem na američku listu zločinaca i terorista.

O tome smo razgovarali s Višeslavom Dokozom, jednim od utemeljitelja HDZ-a koji se ne može pomiriti s tom činjenicom.

“Dakle, general Ljubo Česić Rojs je desna ruka oca hrvatske države doktora Franje Tuđmana kao i ratnog ministra Gojka Šuška. Mi i dan danas govorimo o tome da je jedini Hrvat na cijelom svijetu koji se nalazi nevin na listi dest tako zvanih terorista i zločinaca svijeta, zajedno sa ratnim zločincima Mladićem, Karađićem, Miloševiće, Osama bin Ladenom i drugima”, rekao nam je Dokoza.

Dokoza naglašava da je to sramota i da je jako razočaran jer evo 22 godine se čovjek bori da se to ispravi. Njegove zasluge su ogromne i upravo odlukom njegova oca, general Rojs je počasni građanin općine Starigrad.

“Po meni pet je osoba zaslužnih za stvaranje Hrvatske, a to su doktor Tuđman, Gojko Šušak, general Rojs, general Ademi, koji je modus operenadi brojnih oslobodilačkih akcija, i general Ante gotovina. Mislim da se Rojsa posebno progoni zbog toga što je bio desna ruka Franje Tuđmana. Sramota je da se generala Rojsa do dana današnjega progoni, pa i u općini Starigrad od strane načelnika, pa se tako primjerice ne dopušta da se njegova slika kao počasnog građanina nalazi u općinskoj zgradi”, kaže Dokoza.

Molio sam i apleirao na svim razinama da se pomogne generalu Rojsu. Spomenuo bih i utrku u slavu majke Božje, jedina u cijelom svijetu koja se trči u slavu majke Božje, od Starigrada Paklenice do svetišta majke Božje na velikom Rujnu, koju sam ja osobno proglasio trkom pokojnog kardinala Franje Kuharića, a svetište je izgradila slavna 66. pukovnija generala Rojsa, naglašava Dokoza i nastavlja:

U cijeloj Hrvatskoj preko stotinu kilometara auto cesta izgradila je njegova pukovnija a osobno sam predložio da se cesta od Starigrada Paklenice do svetišta vile Velebita i koja povezuje 17 velebitskih zaseoka nazove cestom 66. Inžinjerijske pukovnije koja ju je izgradila. To je incirao moj otac Role Dokoza još 1993. godine, a bez generala Rojsa je ne bi danas bilo.

Zar nije sramota da treća osoba po rangu u stvaranju Hrvatske mora 22 godine voditi bitku za svoju slobodu. Zamjeram to i premijeru Plenkoviću što do sada to nije riješio. Predsjednik države Zoran Milanović je odmah reagirao, ali pozivm obojicu da obave taj konačni čin davanja slobode generalu Rojsu. Njegova sloboda je i sloboda Hrvatske. Dok on niije slobodan i nalazi se na listi zločinaca SAD-a Hrvatska nije slobodna.

General Rojs je legenda hrvatskog naroda i on to zaslužuje. Zaslužio je i da se odlikuje najvećim priznanjem u hrvatskoj državi a to je velered kralja Tomislava sa lentom i velikom Danicom. Eto, zahvaljujem i hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću koji postupno ispravlja nepravde i propuste koje su ranije donesene generalima, pa će se vjerujem i ova nepravda ispraviti.

Štoviše u Zagrebu bi mu trebala podići i spomenik a i neuku ulicu nazvati imenom Ljube Česića Rojsa. Želim mu sve dobro, jer to je hrvatski patnik i legenda, kaže Dokoza.

Višeslav Dokoza se osvrnuo i na novu američku administraciju.

Nova administracija na čelu s predsjednikom Joe Bidenom je u ovoj teškoj svjetskoj situaciji konačno krenula u rješavanje problema oko Ljube Česića Rojsa, a to je skidanje s liste zločinaca i terorista. On nije ni zločinac ni terorista već legenda hrvatskog naroda, naglašava Dokoza.

Štoviše, Dokoza naglašava kako će tražiti od predsjednika Milanovića da se Rojsa odlikuje najvećim hrvatskim odlikovanjem. Problemi koji su ga snašli nisu slučajni već su dirigirani s viših razina. Usput je napomenuo kako Hrvatima pripada treći etnitet u Bosni i Hercegovini, a predvodnik Hrvata u BIH je upravo general Rojs.

SREĆA ZA GENERALA! Američki predsjednik Joe Biden ispravlja nepravdu koja je učinjena umirovljenom generalu Hrvatske vojske, Ljubi Ćesiću Rojsu?


Foto: Čitatelj – Totalno.hr portala

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI