TKO KAŽE DA NIJE HRABAR! Premijer Plenković u Ukrajini sastao se sa Zelenskim: Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati podršku Ukrajini

TKO KAŽE DA NIJE HRABAR! Premijer Plenković u Ukrajini sastao se sa Zelenskim: Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati podršku Ukrajini

HRVATSKI PREMIJER Andrej Plenković u nedjelju ujutro stigao je u Kijev gdje se sastaao s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, ukrjinskim premijerom Denisom Šmihalom i predsjednikom parlamenta Ruslanom Stefančukom, priopćeno je iz Banskih dvora.

“Hrvatska zna kako je biti pod vojnom agresijom te nastavlja pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica. Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati predsjednika Vlade s posljedicama razaranja uslijed ruskih napada, a razgovarat će se i o daljnjoj pomoći te nastavku europskog puta Ukrajine”, navodi se u priopćenju Vlade.

Posjet predsjednika Vlade Ukrajini odvija se uoči Dana Europe te je izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije. Prije vojne invazije, predsjednik Vlade boravio je u službenom posjetu Ukrajini u prosincu 2021., a sudjelovao je i na sastanku na vrhu Krimske platforme zajedno s liderima EU-a u kolovozu 2021.

Predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Grlića Radmana dočekala je veleposlanica Anica Djamić, koja se ovom prigodom vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo RH u Ukrajini, priopćeno je iz Vlade.

Foto: PRESS VLADA RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI