Tisuće mladih u Međugorju na 32. Mladifestu: Koje dobro moram činiti?

Tisuće mladih u Međugorju na 32. Mladifestu: Koje dobro moram činiti?

Tisuće mladih hodočasnika iz cijeloga svijeta okupilo se u Međugorju na Festivalu mladih, koji je otvoren u nedjelju navečer, a kojega je podržao i papa Franjo.

Papa Franjo je u poruci mladima rekao da im Djevica Marija bude uzor u životima.

Prvu večer Mladifesta, koji se održava pod geslom ‘Koje dobro moram činiti?’, svetu misu je tisućama mladih, te milijunima posredstvom radio postaje i online medija predvodio prefekt emeritus Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, kardinal Robert Sarah. On je u propovijedi izrazio očekivanje da međugorska Gospa pomogne katolicima u obnovu vjere.

Na 32. festivalu okupili su se mladi iz 60-tak zemalja svijeta, a veće skupine stigle su iz SAD-a, Češke, Francuske, Austrije, Meksika, Nikaragve, Salvadora, Poljske, Nizozemske, Rumunjske, Italije, Njemačke, Španjolske, Slovenije, Švicarske, Mađarske, Ukrajine, Paname, Venezuele, Slovačke, te Hrvatske i BiH.

Mladi svakoga dana sudjeluju u molitvama, pjesmama uz međunarodni orkestar i zbor, katehezama, svjedočanstvima, te misama, klanjanju i procesijama, a imat će prigodu vidjeti igrani film zajednice Cenacolo.

Međugorje je poznato hodočasničko mjesto u kojega dolaze brojni katolici, potaknuti Gospinim ukazanjem.

Autor/ Totalno/ Foto: medjugorje-info.com

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI