TEMELJ DRŽAVE! PREMIJER Plenković: Zahvala svim pripadnicima Hrvatske vojske na njihovoj odanosti i služenju domovini

TEMELJ DRŽAVE! PREMIJER Plenković: Zahvala svim pripadnicima Hrvatske vojske na njihovoj odanosti i služenju domovini

Hrvatski premijer Andrej Plenković zahvalio se u petak, uoči proslave Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, svim pripadnicima HV-a na njihovoj odanosti i služenju domovini, poručivši kako je Hrvatska vojska jedan od temelja hrvatske države.

Plenković je na sjednici Vlade izrazio veselje što će uskoro biti biti na obilježavanju Dana hrvatske vojske te se zajedno s časnicima i hrvatskim vojnicima zajednički prisjetiti svih postignuća Hrvatske vojske, ali i napora za njenim daljnjim jačanjem, modernizacijom, a sve u kontekstu i svjetlu brutalne ruske agresije na Ukrajinu.

Analiziramo informaciju o protjerivanju pet članova hrvatskog Veleposlanstva u Moskvi

Predsjednik Vlade se osvrnuo i na vijest da je Rusija odlučila protjerati pet članova hrvatskog Veleposlanstva u Moskvi.

“Analizirat ćemo temeljito tu informaciju kad dobijemo detalje i nakon toga odlučiti o našim daljnjim postupcima u vezi ovoga poteza”, ustvrdio je Plenković.

Premijer je, između ostalog, govorio i o Danu državnosti najavivši konferenciju “Naslijeđe generacija – 30 godina međunarodnog diplomatskog priznanja Hrvatske” u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a u nedjelju navečer tradicionalno će se održati i svečani koncert Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Potpora Hrvatske Ukrajini

„Primili smo i potpredsjednicu Vrhovne Rade Olenu Kondratiuk i još jednom izrazili potporu Hrvatske Ukrajini u njihovom europskom putu i solidarnost sa ukrajinskim narodom“, rekao je Plenković.

Podsjetio je i da je u Hrvatskoj boravio admirala Rob Bauer, koji je na čelu vojnog odbora NATO-a i kazao da je to „važno za našu suradnju i položaj odgovorne saveznice u NATO-u“.

„Pred nama je i Dan državnosti“, rekao je premijer i najavio svečani koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu te konferenciju “Naslijeđe generacija – 30 godina međunarodnog diplomatskog priznanja Hrvatske” u Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kojom će se obilježiti i 30. obljetnica primitka Hrvatske u Ujedinjene narode.

Izvor/ Hina/ Vlada/ Foto: Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI