NE ŽELI PRIZNATI GREŠKU – Ćorić o svjetlosnom onečišćenju NP Krka: Još nije donesena odluka o imenovanju Nelle Slavice

NE ŽELI PRIZNATI GREŠKU – Ćorić o svjetlosnom onečišćenju NP Krka: Još nije donesena odluka o imenovanju Nelle Slavice

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić komentirao je za N1 situaciju oko imenovanja vodstva Nacionalnog parka Krka te odluku Upravnoga suda u Splitu da poništi imenovanje Nelle Slavica za ravnateljicu Nacionalnoga parka Krka.

“Još nije donesena odluka da se Nellu Slavicu imenuje v.d. ravnateljicom NP Krka. U Ministarstvu zaštite okoliše i energetike nije zaprimljena odluka Upravnog suda tako da imate krivu informaciju”, rekao je Ćorić.

Na pitanje novinarke N1 televizije je li ili nije njegov plan da imenuje Slavicu vršiteljicom dužnosti ministar odgovara: “Ja neću govoriti o svojim planovima, kada zaprimimo presudu donijet ćemo daljnje odluke. U narednom razdoblju slijede razgovori s kandidatima koji su ispunili uvjete za ulazak u natječaj. Novi natječaj ne ide i svi kandidati koji su zadovoljavali uvjete ići će na razgovor”, kaže ministar Tomislav Ćorić.

Ne tako davno Ministar Čorić je odgovarao na pitanje novinarke da će Nella Slavica biti ravnateljica dok god bude dobro obavljala svoj posao. No, Upravni sud u Splitu je presudio da se poništava rješenje o imenovanju Nelle Slavice. Postavlja se pitanje hoće li Nellu Slavicu imenovati v.d. ravnateljicom i hoće li Nella nastaviti raditi na, kako je to rječito objasnio ministar Čorić “Umanjivanje opasnosti koja dolazi od svjetlosnog onečišćenja, koja, na koju se u proteklim decenijama nije toliko obraćala pozornost” …ova priča će očito imati svoj epilog.

Video/Hina/Foto/Božidar Bebek/Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI