Švicarski par biciklom prešao 17.000 km da vide sina kako se natječe na Olimpijskim igrama

Švicarski par biciklom prešao 17.000 km da vide sina kako se natječe na Olimpijskim igrama

Godinu dana kasnije i 17.000 km dalje švicarski bračni sin je stigao ovaj tjedan u Pjongčang kako bi mogli gledati svog sina na Zimskim olimpijskim igrama.

Otac i pomajka švicarskog slobodnog skijaša Mische Gassera napustili su svoj dom u Oltenu, 70 km zapadno od Zuericha u veljači prošle godine kako bi biciklom prešli cijeli svijet. U Pjongčang su stigli u utorak nakon što su tijekom putovanja prošli kroz 20 zemalja.

“Stigli smo ovdje i vidjeli sina kako nas čeka, stvarno smo dirnuti. Nemam riječi”, izjavio je 55-godišnji Guido Huwiler koji je tijekom putovanja pustio dugačku bradu.

On i njegova supruga 57-godišnja Rita Ruttimann su kazali kako je voziti bicikl svaki dan bilo teško. Najveći izazov im je bio put kroz Pamirsko gorje koje doseže i 4.000 metara, a prostire se kroz nekoliko zemlja srednje Azije.

“Poslije smo stvarno bili umorni. Bili smo gotovi i morali smo se odmarati dva do tri tjedna”, dodao je Huwiler.

Kada su stigli do kineske granice, Huwiler je rekao da mu je odbijena viza zbog brade. Odbio ju je odrezati i morali su prekinuti put biciklom, ali se on i Rita nadaju da će proći kroz najmonogoljudniju zemlju na svijetu kasnije.

Kada su stigli u Južnu Koreju, spavali su na otvorenom na jako niskim temperaturama ispred Phoenix parka u Pjongčangu gdje im se natječe sin.

Huwiler je kazao i da je njegov 26-godišnji sin sanjao o nastupu na olimpijskim igrama od svije pete godine.

“Mislim da je važno da je živio svoj san i ja sam samo htio biti blizu kada se to dogodi”, dodao je otac.

Nakon navijanja za sina čije natjecanje počinje u subotu, Guido i Rita će nastaviti put kroz Južnu Koreju prije nego odlete u Japan. Nakon toga se namjeravaju vratiti u Švicarsku da dobiju vize za Kinu, Rusiju i Mongoliju kako bi mogli nastaviti svoju biciklističku avanturu.

Autor/H/B.B./Foto/Instagram

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI