SVEČANA PRISEGA Glavni ravnatelj policije Nikola Milina: Biti na usluzi svojim građanima!

SVEČANA PRISEGA Glavni ravnatelj policije Nikola Milina: Biti na usluzi svojim građanima!

Na Policijskoj akademiji u Zagrebu danas je održana posljednja od tri svečane prisege polaznika 15. naraštaja Policijske škole „Josip Jović“, a glavni ravnatelj policije Nikola Milina novim policijskim snagama zaželio je spremnost u obavljanju poziva koji zahtjeva poštenje, odvažnost i pravičnost.

Svečanoj prisegi novih policijskih službenika i službenica prisustvovali su i načelnik Zagrebačke policije Marko Rašić, Voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan, zamjenik voditeljice Policijske škole Hrvoje Marić, te mnogi drugi čelnici policije.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je kako su polaznici 15. naraštaja kroz školovanje u Policijskoj školi, pokazali da su spremni obavljati poziv koji zahtjeva poštenje, odvažnost i pravičnost.

“To je polazište vašeg budućeg poziva – poziva kojim vaš život stavljate u službu zaštite i sigurnosti naših građana. Budite ponosni na svoju odluku, pritom ne zaboravite na sve one koji su svoje  živote nesebično dali za Lijepu našu. Neka svima vama, vječni heroji Domovinskog rata, poput Josipa Jovića, Mile Blaževića – Čađe i svih drugih hrvatskih redarstvenika,  budu vodilje u vašoj policijskoj karijeri”, rekao je glavni ravnatelj policije.

Napomenuo je kako policija ne djeluje samo represivno i reaktivno, već je usmjerena na rješavanje problema i prije nego oni nastanu.

Milina se potom osvrnuo na činjenicu da se naše društvo mijenja te da je i kriminalitet u stalnoj promjeni, što predstavlja sve veće globalne izazove i zahtijeva inovativan odgovor policije na razvoj i pojavu novih oblika kriminaliteta.

Naglasio je, kako nije riječ samo o sigurnosnim izazovima, već i  izazovima, poput pandemije uzrokovane koronavirusom, što također traži od policijskog službenika maksimalnu angažiranost i požrtvovnost s glavnim ciljem biti na usluzi svojim građanima.

Glavni ravnatelj policije zahvalio je svim nastavnicima i odgajateljima s obzirom na to da je riječ o prvoj generaciji koja je svoju edukaciju uspješno prošla primjenom sustava e-obrazovanja.

Podsjetio je i kako, osim suvremenog modela školovanja, Ministarstvo unutarnjih poslova provodi modernizaciju cjelokupnog sustava.

Nakon govora, glavni ravnatelj policije Milina čestitao je najuspješnijim polaznicima i uručio im prigodne poklone te su pojedini nastavnici Policijske škole pohvaljeni za svoj stručni i pedagoški doprinos u radu Policijske škole tijekom školske godine 2019./2020.

Premda ove godine svečani trenutak prisege polaznici nisu mogli podijeliti s rodbinom i prijateljima ispred „piramide“ na platou Policijske akademije zbog pandemije koronavirusa, nakon što je izdana zapovijed „Otpust“, u zrak su poletjele policijske kape, a mogla se vidjeti i pokoja suza „radosnica“.

Foto galerija: Božidar Bebek/ Totalno.hr

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI