MUP putem Kalendara nasilja svakodnevno će izvještavati o broju žrtava obiteljskog nasilja

MUP putem Kalendara nasilja svakodnevno će izvještavati o broju žrtava obiteljskog nasilja

Ministarstvo unutarnjih poslova RH (MUP) uvrstilo je na svoju internetsku stranicu Kalendar nasilja, putem kojeg namjerava svakodnevno izvještavati javnost o nedjelima iz domene obiteljskog nasilja, izvijestili su u srijedu iz MUP-a.

Kalendar nasilja nalazi se na naslovnoj stranici internetske stranice MUP-a, a odabirom datuma zainteresirani će dobiti podatak o kaznenim djelima i prekršajima iz domene obiteljskog nasilja na koja se policija odazvala proteklog dana, odnosno u prošla 24 sata.

Klik mišem na 3. travnja pokazao je tako da je u protekla 24 sata na području Hrvatske iz domene nasilja u obitelji evidentirano 19 događaja.

Cilj je upoznati javnost s brojnošću kaznenih djela i prekršaja po kojima policija i druge nadležne službe svakodnevno postupaju, daleko od očiju javnosti, izvijestio je MUP.

Prilikom tog izvješćivanja neće se objavljivati podaci koji bi mogli otkriti identitet žrtve, svjedoka ili počinitelja nedjela niti detalji samog događaja.

MUP upozorava da se nasilje u obitelji događa u „četiri zida“, ali tamo ne treba i ostati! Njegove posljedice trpe žrtve, šira obitelj, ali i cijelo društvo. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI