Zekanović: “Hrvatskoj treba suverenost da bi opstala u današnjim europskim okolnostima”

Zekanović: “Hrvatskoj treba suverenost da bi opstala u današnjim europskim okolnostima”

Hrvoje Zekanović, kandidat političke platforme Hrvatski suverenisti na izborima za Europski parlament, izjavio je u subotu u Zagrebu da je Hrvatskoj potrebna suverenost kako bi opstala u sadašnjim europskim okolnostima, upozorivši da ona država koja se odrekne svog suvereniteta, ‘nema puno budućnosti’.

“Hrvatskoj treba suverenost da bi opstala u današnjim europskim okolnostima. Ona država koja se odrekne svog suvereniteta nema budućnosti. Budemo li se puno pouzdavali u Bruxelles i njegovu milost kao narod i država nećemo prosperirati”, rekao je Zekanović na zagrebačkoj tržnici Dolac, gdje su se kandidati te liste za izbore za Europski parlament družili s građanima.

Komentirao je i izjavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je rekao – “ako žele da s traktorima uđemo u Bruxelles, ući ćemo”. Na  to mu je Zekanović danas odgovorio – ‘neka krene što prije i neka tamo i ostane’.

Pupovac se, naime,  na konferenciji za novinare osvrnuo na raniju izjavu saborskog zastupnika Hrasta, Hrvoja Zekanovića, kako mu je žao što Pupovac nije 1995. na traktoru pobjegao u Beograd, te da trebaju paliti traktore i 2019.  Pupovac je poručio da  “ako ih budu tjerali da s traktorima vode kampanju – dopunit će ćirilicu i s traktorima”. Ali, dodao je, neće ići u smjeru u kojem “oni misle” već u drugom.”Ako žele da s traktorima uđemo u Bruxelles, ući ćemo”, rekao je SDSS-ov Pupovac.

Reagirajući na to Zekanović je  izjavio kako je “Pupovac sklon kritiziranju svih ostalih, sklon je kritiziranju hrvatske države. Najavljuje odlazak traktorima u Bruxelles a moj mu je savjet neka krene što prije i neka tamo i ostane”, dodao je. (Hina)

Foto:Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI