ŠUŠKA SE, ŠUŠKA Branitelji odlučili: Tomislav Karamarko biti će na čelu u ostvarivanju sna generacija i generacija hrvatskog naroda

ŠUŠKA SE, ŠUŠKA Branitelji odlučili: Tomislav Karamarko biti će na čelu u ostvarivanju sna generacija i generacija hrvatskog naroda

Među članovima Zajednice branitelja “Gojko Šušak” HDZ-a i mnogim drugim braniteljskim udrugama kruži priča kako se bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko vraća uskoro u politiku, ali ne onu lokalnu, stranačku, već državničku politiku.

Kroz povijest hrvatske politike i doprinosi u stvaranju države je neizostavno govoriti o Tomislavu Karamarku. On je jedan od kamena temeljca hrvatske državnosti, on je stup nacionalne, pravedne politike, čovjek za čijega mandata su hrvatski branitelji bili u prvom redu a njegova politika je dovela do najuspješnije Vlade Republike Hrvatske.

Karamarko je kapitalac hrvatske politike koji se ne može tek tako odbaciti. Jedan je od utemeljitelja HDZ-a te je aktivno sudjelovao u pripremi prvih hrvatskih višestranačkih izbora, a kasnije i stvaranju prve demokratske vlasti.

Tomislav Karamarko je osoba beskompromisnog karaktera i potpuno moralno nepotkupljiva i nikakve harange, krivotvorine i optužbe ne mogu ga izbrisati iz hrvatske povijesti ni iz srca hrvatskog naroda, kako ove generacije tako i budućih generacija. No istodobno i dalje jačaju smišljeni, dobro organizirani procesi hrvatskih veleizdajnika protiv hrvatskog domoljuba Tomislava Karamarka.

Karamarko je u svojoj politici zaustavio napade na Crkvu i vjeru, i sve bitne vrijednosti nacionalnoga identiteta hrvatskoga naroda što su Plenković i Milanović propustili.

Desna opcija ostala je razočarana politikom Plenkovića i stvaranje njegovog liberalnog HDZ-a u neprirodnoj koaliciji sa SDSS-om, a da ne govorimo kako je podlo doveo Zorana Milanovića na mjesto Predsjednika Republike.

U razgovoru s mnogim hrvatskim braniteljima da se zaključiti da će Karamarko za koju godinu krenuti u pripreme za svrgavanje s Pantovčaka Zorana Milanovića koji je očito prevarom birača uz pomoć Plenkovićevog HDZ-a došao na mjesto predsjednika RH. Ako Karamarko doista krene tim putem, imat će punu podršku hrvatskih branitelja. A, nadamo se da ide.

Nikada nitko nije obezvređivao ulogu predsjednika Republike kao što to čini Zoran Milanović i po svemu sudeči kako stvari stoje, Milanović ne bi trebao računati previše na drugi mandat i slobodno može se pridružiti Plenkoviću u njegovoj šarenoj utopiji.

Vremenski odmaci nisu zaborav, nego ignoriranje najzaslužnijih osoba kroz hrvatsku povijest što je nedopustivo. Tomislav Karamarko je istinski pravi rodoljub, domoljub, a u politici je postigao bolje rezultate nego većina svih ovih sadašnjih političara zajedno i to hrvatski branitelji prepoznaju. Što se čini daleko sad je tu kraj nas.

Biografija ga također čini bitnom osobom hrvatske politike.

Karamarko s dvadeset godina učlanio se u Katolički zbor koji je okupljao mlade vjernike. Zbog sumnji na kleronacionalizam komunističke vlasti su mu oduzele 1982. godine putovnicu, a vratili je tek 1989. godine. Zloglasna Udba ga je često držala na mjerama.

Za većinu hrvatskog naroda Tomislav Karamarko je simbol hrvatskog prkosa i otpora. On je čuvar hrvatskog grala, dostojanstva i samostalnosti, obnovitelj hrvatskog narodnog duha i svega što narodu daje i ulijeva moralnu čistoću i budućnost.

Karamarko je svoje prvo zaposlenje dobio 1987. godine kada je počeo raditi u Državnom arhivu kao povjesničar arhivist zadužen za takozvani Kaptolski depozit.

1993. imenovan je načelnikom Policijske uprave zagrebačke gdje pokreće prve istrage protiv gospodarskog kriminala u Hrvatskoj. Zbog toga nailazi na kritike dijela kolega u HDZ-u te se privremeno stranački distancira.

2004. godine postao je ravnatelj Protuobavještajne agencije te aktivno sudjeluje u njezinoj profesionalizaciji i razvoju, a dvije godine kasnije ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije.

Nakon broja ubojstava koja su se dogodila u Zagrebu 2008. godine postao je ministar unutarnjih poslova. Razdoblje kada je bio na poziciji ministra unutarnjih poslova ostat će zapamćeno po borbi s gospodarskim kriminalom, što je bio jedan od ključnih preduvjeta za ulazak u Europsku Uniju.

Tijekom mandata na čelu MUP-a pridonio je profesionalizaciji hrvatske policije a pokrenuo je i istrage protiv počinitelja komunističkih zločina poslije Drugog svjetskog rata.

Karamarkovim povratkom u vrh hrvatske politike dobila bi se izvorna autentičnost politike našeg prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na čelu hrvatskog naroda u ostvarivanju sna generacija i generacija hrvatskog naroda, stvaranju Hrvatske kao suverene nacionalne države hrvatskog naroda.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Arhiva HDZ Tomislav Karamarko

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI