Patera Ivana Tolja “provalio” prvi suradnik moćnog Davida Petraeusa, nekadašnjeg direktora CIA-e!?

Patera Ivana Tolja “provalio” prvi suradnik moćnog Davida Petraeusa, nekadašnjeg direktora CIA-e!?

Slovenski premijer Marjan Šarec i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, razgovarali su tokom jučerašnjeg sastanka vrha Europske Unije u Briselu o aktualnoj špijunskoj aferi koja je uzdrmala ove dvije države, piše portal Slobodna Bosna.

Kako javljaju slovenski mediji, Šarec je upzorio Plenkovića da Slovenija “kao suverena država ne može prihvatiti takvo ponašanje”.

Marjan Šarec je hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću poručio da očekuje “da se Hrvatska suzdrži od neeuropskih aktivnosti i loše prakse”.

Šarec je rekao da je prisluškivanje slovenačkih državljana od strane hrvatskih obavještajnih službi pokvarilo odnose između dvije susjedne države koje su i članice Europske Unije.

“Kao suverena zemlja smo izrazili duboko neslaganje sa takvim ponašanjem”, rekao je novinarima premijer Slovenije.

Andrej Plenković je hrvatskim medijima potvrdio da je kratko razgovarao u Briselu sa premijerom Slovenije. “Dogovorili smo se da razgovor nastavimo ovog vikenda u Dubrovniku tijekom održavanja velikog međunarodnog samita”, najavio je Plenković.

Slovenski mediji su u međuvremenu otkrili ime osobe koju je pater Ivan Tolj zvao telefonom i tražio od njega da spriječi objavljivanje priloga na Pop Televiziji o aktivnostima hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) u Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Riječ je Ludu Bammensu, direktoru za Europu američkog investicionog fonda KKR u čijem su vlasništvu (bile) brojne televizijske stanice u regiji, pored ostalih Nova TV, N1, Sport klub, Pink BiH.

Na čelu Upravnog odbora KKR-a nalazi se američki general David Petraeus, koji je tokom impresivne karijere bio i direktor CIA-e.

Ovaj podatak cijelu špijunsku aferu dodatno uozbiljuje i čini međunarodno relevatnom, jer je potpuno izvjesno da Lud Bammens ne bi mogao snimak razgovora sa Ivanom Toljem dostaviti slovenskim medijima bez suglasnosti svog moćnog američkog šefa, generala Petraeusa!

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/111078/sarec_prozvao_plenkovica_patera_ivana_tolja_provalio_prvi_suradnik_mocnog_davida_peterusa_nekadasnjeg_direktora_cia_a.html

Izvor/Slobodna Bosna/Foto/Totalno.hr/Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI