ŠUPLJE PRIČE HDZ-A: Plenkovićev takmac iz šešira za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović zvuči dosta komično

ŠUPLJE PRIČE HDZ-A: Plenkovićev takmac iz šešira za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović zvuči dosta komično

Predizborna prepucavanja ponekad mogu biti i zabavna, a smijeh je sigurno izazvala izjava kandidata HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davora Filipovića, kako je siguran da će u drugom krugu pobijediti Tomaševića.

Izjava je to dostojna najvećeg optimizma koji na žalost nema neke čvrste temelje, jer u njegovu pobjedu valjda još samo vjeruje njegov predsjednik Plenković.

Filipović je čovjek koji je neumorno dizao ruku u Skupštini podržavajući sve prijedloge nedavno preminulog gradonačelnika Bandića a sada je pozvao Tomaševića na sučeljavanje, kako bi narod vidio tko je bolji. U istoj toj Skupštini je Tomislav Tomašević zapamćen kao neumorni kritičar pokojnog gradonačelnika. No Filipović sam sebe naziva najžešći kritičarem pokojnog gradonačelnika, pa sad nije jasno tko je svojim glasom podupirao sve projekte i odluke. Nešto smo mi ili Filipović prespavali.

Filipovića kao noćna mora opterećuje samo jedna stvar, da ljevica ne preuzme vlast u Zagrebu. Ali, eto on je taj koji će prvi u povijesti HDZ-u dati metropolu u ruke ljevici jer po njemu Škoro ni ne zna koliko iznosi gradski proračun, a Vesna Škare Ožbolt je isključila svaku mogućnost suradnje s njim. što je nakon svega i logično.

Filipović je rekao da će mu, ako pobijedi – prioritet biti izgradnja tvornice cjepiva za borbu protiv covida-19. Ne možemo se dovesti u situaciju da čekamo hoće li nam netko isporučiti cjepivo. Da njegova stranka nije uništila Imunološki zavod ne bi trebali graditi novu tvornicu a cjepiva bi imali i za sebe i za druge i za Filipovićevu utopiju u kojoj samo on živi.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI