Reiner u Japanu sudjelovao na svečanosti povodom ustoličenja cara Naruhita

Reiner u Japanu sudjelovao na svečanosti povodom ustoličenja cara Naruhita

Potpredsjednik Sabora akademik Željko Reiner je kao hrvatski predstavnik u srijedu nazočio svečanom prijamu koji je u čast ustoličenja novog japanskog cara Naruhita organizirao premijer Shinzo Abe, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Tijekom svečanosti Reiner je razgovarao s ministrom vanjskih poslova Japana Toshimitsuom Motegijem o predstojećem hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije te su razmijenili poglede o budućnosti Unije. Razgovarali su i o odnosu Japana i Europske unije, posebice u svjetlu potpisivanja Sporazuma o gospodarskom partnerstvu, koji, kako kaže ministar, već pokazuje rezultate.

Reiner se susreo i s ministrom obrane Tarom Konom s kojim je razgovarao o hrvatskoj industriji naoružanja i vojne opreme. – Hrvatska svoje visoko kvalitetne proizvode izvozi u mnoge zemlje svijeta i rado bismo da Japan bude jedan od kupaca, rekao je Reiner.

Reiner je razgovarao i sa zamjenikom predsjednika Vlade i ministrom financija Tarom Asom o Kući japansko-hrvatskog prijateljstva u japanskom gradu Tokamachiju i o obnovi grada Nagasakija povezujući ju s primjerima obnove hrvatskih gradova stradalih u Domovinskom ratu, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

Autor/ Hina /Totalno.hr/ Foto: Hrvatski sabor

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI