Brod i posada HRM-a sudjelovali u blagdanskoj čestitki NATO saveza: “Zahvala svim snagama, i svim pripadnicima vojski zemalja članica”

Brod i posada HRM-a sudjelovali u blagdanskoj čestitki NATO saveza: “Zahvala svim snagama, i svim pripadnicima vojski zemalja članica”

Hrvatska ratna mornarica (HRM) sudjelovala je u prigodnoj blagdanskoj čestitki NATO saveza, a video zapis je do sada na Youtubeu pregledalo više od 600 tisuća korisnika, izvijestio je u petak MORH.

U video čestitki sudjelovali su posada i brod HRM-a RTOP-42 “Dubrovnik”. “Blagdanska video čestitka NATO-a izražava zahvalu svim snagama, i svim pripadnicima vojski zemalja članica koji su ovih blagdana u misijama, daleko od svojih domova”, stoji u priopćenju.

Topovnjača “Dubrovnik” sudjeluje kao 2. hrvatski kontingent u NATO operaciji “Sea Guardian” u području Sredozemlja sa ciljem doprinosa Hrvatske savezničkim naporima osiguranja zajedničke sigurnosti na moru i stvaranja pomorske situacijske slike te razvoja pomorske sigurnosti.

Tijekom jednomjesečnog angažmana raketna topovnjača “Dubrovnik” u plovidbi je prešla oko 3500 nautičkih milja, navodi MORH.

Hrvatska je ove godine 1. travnja obilježila 10 godina od ulaska u NATO savez, a do sada je više od 6700 pripadnika Hrvatske vojske sudjelovalo u NATO vođenim misijama, operacijama i aktivnostima.

Foto i video: MORH/ NATO

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI