Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti skladatelja Miroslava Miletića

Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti skladatelja Miroslava Miletića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak sućut Hrvatskom društvu skladatelja u povodu smrti istaknutog hrvatskog skladatelja i njihovog člana Miroslava Miletića u kojoj poručuje da će Miletić ostati u trajnom sjećanju šire hrvatske javnosti kao cijenjeni komorni glazbenik, koji je svojom virtuoznošću na violi pridonio razvoju Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačke filharmonije i posebno kvarteta “Pro arte“, ali i kao autor velikih skladateljskih opusa u hrvatskoj glazbi.

„U ime Hrvatskoga sabora i u osobno ime upućujem sućut u povodu smrti gospodina Miroslava Miletića, aktivnog člana Hrvatskog društva skladatelja.

Gospodin Miroslav Miletić ostat će u trajnom sjećanju šire hrvatske javnosti kao cijenjeni komorni glazbenik, koji je svojom virtuoznošću na violi pridonio razvoju Simfonijskog orkestra Hrvatske radio-televizije, Zagrebačke filharmonije i posebno kvarteta „Pro arte“, ali i kao autor velikih skladateljskih opusa u hrvatskoj glazbi.

Posebno će ga pamtiti brojni naraštaji hrvatskih violista koje je glazbeno odgojio tijekom svog dugogodišnjeg pedagoškog rada na Glazbenoj školi „Pavao Markovac“ u Zagrebu. Bogati glazbeni opus i izričaj gospodina Miroslava Miletića ostat će trajna referenca u hrvatskom glazbenom i skladateljskom stvaralaštvu.

U ime Hrvatskoga sabora, zamolio bih Vas da izraze sućuti prenesete obitelji gospodina Miroslava Miletića.“

Foto/Cropix

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI