Grad Dubrovnik obnavlja zgradu policije i subvencionira smještaj policajaca – Božinović: “Održavanje sigurnosti i javnog reda i mira jedna je od ključnih potreba policije i svake jedinice lokalne samouprave”

Grad Dubrovnik obnavlja zgradu policije i subvencionira smještaj policajaca – Božinović: “Održavanje sigurnosti i javnog reda i mira jedna je od ključnih potreba policije i svake jedinice lokalne samouprave”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i dubrovački gradonačelnik Mato Franković potpisali su u utorak u Dubrovniku 600 tisuća kuna vrijedan ugovor o kapitalnoj pomoći za obnovu i adaptaciju zgrade policijske postaje Dubrovnik i sporazum o subvencioniranju troškova najamnine za policijske službenike dubrovačke Policijske postaje te Postaje prometne policije koji nemaju trajno riješeno stambeno pitanje.

Prvim Ugovorom regulirana je kapitalna pomoć kojom Grad Dubrovnik sa 600 tisuća kuna omogućuje sanaciju i adaptaciju prizemlja Policijske postaje Dubrovnik, dok u isto vrijeme Ministarstvo unutarnjih poslova radi na projektnoj dokumentaciji kako bi se kroz sudjelovanje u Programu energetske obnove u zgradama javnog sektora, obnovio vanjski izgled zgrade.

Drugi sporazum regulira subvencioniranje stambeno-podstanarskog smještaja policijskim službenicima koji rade na području Dubrovnika, a koji porijeklom nisu s područja Dubrovačko-neretvanske županije i nemaju trajno riješeno stambeno pitanje.

Gradonačelnik Franković je kazao da se ovo sufinanciranje treba gledati kao turistički aspekt, s jedne strane sigurnosti, a s druge strane uslužnosti naše policije, koja će adaptacijom prostora Policijske postaje Dubrovnik zasigurno podići razinu usluge, dok je cilj druge donacije sufinanciranjem smještaja policijskih službenika, koji dolaze s drugih područja van naše Županije, olakšati materijalne prilike i time poboljšati kvalitetu života, a ujedno i profesionalnog rada policijskih službenika koji rade na administrativnom području Grada Dubrovnika.

– Činjenica da iz godine u godinu bilježimo rast dolaska stranih gostiju je dobrim dijelom utemeljena na tome da je Hrvatska percipirana kao sigurna turistička destinacija. Ta sigurnost ne dolazi sama od sebe, o toj sigurnosti netko brine, u prvom redu brinu policijske službenice i službenici diljem Republike Hrvatske – istaknuo je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Zahvalio se gradonačelniku Frankoviću na razumijevanju, jer bi ulaganje u policijske objekte gdje za to postoji potreba, bila preveliko opterećenje za proračun Ministarstva unutarnjih poslova. Upravo iz tog razloga krenulo se u razgovore s jedinicama lokalnih samouprava koji realno iz svojih proračuna mogu pomoći policiji s ovakvim donacijama te je ovo, nakon Novalje, drugi ugovor ove vrste, kojim se ostvaruje nova sinergija i novi smjer suradnje ministarstava i gradova i općina diljem Hrvatske.

Potpisanim sporazumima očekuju se benefiti bolje policijske usluge i zadovoljstva naših građana, ali i brojnih gostiju koji uživaju u prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima Dubrovnika.

Autor/H/B.B./Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI