NISU JOJ POMOGLE NI DVIJE STRANAČKE ISKAZNICE: Upravni sud poništio izbor ravnateljice NP Krka Nelle Slavice

NISU JOJ POMOGLE NI DVIJE STRANAČKE ISKAZNICE: Upravni sud poništio izbor ravnateljice NP Krka Nelle Slavice

Upravni sud u Splitu u četvrtak je, nakono usvojene tužbe Ljiljane Zmijanović, poništio odluku o izboru Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, doznaje se u medijima.

Upravni sud je na ovaj način poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 7. veljače 2019. o imenovanju ravnateljice Javne ustanove Nacionalnog parka Krka pa je predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Hini je poručilo kako još nisu zaprimili presudu. “Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno radi nedostatnog obrazloženja u pogledu bodovanja kandidata. Presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem”, stoji u odgovoru Ministarstva.

Tužiteljica Ljiljana Zmijanović prethodno je podnijela tužbu jer su, ustvrdila je, grubo kršena njezina prava, a koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja. Ujedno je naglasila da se krši i Zakon o zaštiti prirode. Zmijanović naglašava da je, osim prednosti statusa hrvatskog branitelja, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao.

Slavica će ujedno morati i snositi troškove upravnog spora koji iznose 10 tisuća kuna, a na poništenje rješenja o imenovanju Slavica se ne može žaliti. Jedina žalba koju može uputiti jest ona u roku 15 dana za naknadu troškova, i to Visokom upravnom sudu.

Nella Slavica prethodno je dobila pažnju javnosti jer je bila članica dviju političkih stranaka, HDZ-a i HNS-a, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je kako je Slavica bila prvi izbor na natječaju te da mu nije bilo sporno što ima dvije članske iskaznice. (Hina)

Foto/screenshot/NovaTv

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI