Tvorac stranačke “DIKTATURE” Andrej Plenković uvjerava: “U HDZ-u nema WhatsApp afere, već postoji ono što je normalno i ono što nije”

Tvorac stranačke “DIKTATURE” Andrej Plenković uvjerava: “U HDZ-u nema WhatsApp afere, već postoji ono što je normalno i ono što nije”

HDZ-ov predsjednik i premijer, tvorac stranačke ” Diktature” Andrej Plenković u vezi tzv. WhatsApp afere i komuniciranjem unutar stranke u grupi na toj aplikaciji, rekao je u ponedjeljak kako nema nikakve afere, već da postoji ono što je normalno i ono što nije.

Na novinarski upit uoči predstavljanja predsjedničke kandidature HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, šteti li stranci da se taj slučaj sada otvara, Plenković je ustvrdio da ne, nego da može samo pomoći stranci i svakome tko je dobronamjeran.

Podsjetimo, Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je da se sankcioniraju svi članovi stranke koji u WhatsApp, Viber i grupama na Facebooku šire mržnju, prijete ili tek kritiziraju politiku vodstva HDZ-a i samog Andreja Plenkovića.

Nakon što je u medijima objavljeno da je Predsjedništvo HDZ-a odlučilo sankcionirati članove koji na društvenim mrežama šire mržnju, prijete ili kritiziraju vodstvo HDZ, saborski zastupnik HDZ-a Ivo Davor Stier podsjetio je da je sloboda i tajnost dopisivanja zajamčena i nepovrediva te poručio, podsjetivši na “riječi Svetog Ivana Pavla II. koje su prethodile padu komunizma” – ‘Ne bojte se!’

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u nedjelju u Dubrovniku da je vrh stranke utvrdio kako se u pojedinim organizacijama dio članova ponaša protivno Statutu, a utvrđivanja njihova odnosa prema politici stranke te daljnjeg postupka prema njima je na predsjednicima lokalnih organizacija.

Autor/ Hina/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI