Štrajkaši iz Uljanika i 3. maja stigli na Trg bana Jelačića – Batman s porukom: “To do list: save Gotham City”

Štrajkaši iz Uljanika i 3. maja stigli na Trg bana Jelačića – Batman s porukom: “To do list: save Gotham City”

Oko tisuću radnika brodogradilišta Uljanik i 3. maj stiglo je u ponedjeljak prijepodne na Trg bana Josipa Jelačića, odakle će se zaputiti na prosvjed na Markovu trg kako bi izrazili nezadovoljstvo neisplatom plaća za srpanj i stanjem u Uljanik Grupi.

Nezadovoljni radnici, koji su autobusima stigli iz Pule i Rijeke, u 11,10 sati okupili su se na Jelačićevu trgu te su u povorci krenuli Zakmardijevim stupama i Ćirilometodskom ulicom do Markova trga.

Štrajkašima su na Trgu bana Josipa Jelačića podršku došli dati pripadnici Radničke fronte s transparentima i jedan prosvjednik prerušen u Batmana.

Pripadnici Radničke fronte rekli su novinarima da su došli dati podršku štrajkašima zbog “čiste korupcije IDS-a i HDZ-a i ostalih”.

Dolazak radnika brodogradilišta na središnji zagrebački trg dočekali su i neki građani, među kojima i prosvjednik obučen u Batmana s porukom: “To do list: save Gotham City, save Uljanik, save 3. maj, save Croatia!’

Nezadovoljne radnike trebao bi primiti premijer Andrej Plenković, prije puta u Njemačku gdje će se sastati s kancelarkom Angelom Merkel.

Opći štrajk u brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi, počeo je u srijedu, 22. kolovoza, jer radnicima nisu isplaćene plaće za srpanj.

Štrajkaški odbor najavio je da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok im se ne isplati plaća za srpanj. U riječkom “3. maju” traže i da im se omogući nabava materijala, kako bi se u pogonima ponovno pokrenula proizvodnja, dovršili započeti brodovi i ugovorili novi poslovi. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI