POGLEDAJTE VIDEO POKUŠAJA IZBORNE KRAĐE U BiH -U Stožeru Grabar–Kitarović panika zbog Kočerina: Brkić zvao Čovića i Ćosića!

POGLEDAJTE VIDEO POKUŠAJA IZBORNE KRAĐE U BiH -U Stožeru Grabar–Kitarović panika zbog Kočerina: Brkić zvao Čovića i Ćosića!

Događanja na proteklim izborima za popunu Vijeća u širokobriješkim mjesnim zajednicama posve neočekivano izazvala su tektonske potrese i u samom HDZ-u Republike Hrvatske, piše Dnevno.ba.

Javnost je upoznata kako je slučaj pokušaja izborne krađe u MZ Kočerin posredstvom zastupnika MOST-a Tomislava Panenića završio i na sjednici Sabora RH, a kako doznaje portal Dnevno.ba od izvora bliskoga vrhu HDZ-a RH nedugo nakon završetka spomenute sjednice jedan od čelnih ljudi stranke Milijan Brkić zvao je središnjicu HDZ-a BiH u Mostaru, a kasnije i Premijera u Vladi ZHŽ-a Zdenka Ćosića, te zatražio da hitno primire situaciju na ovdašnjim lokalnim izborima, odnosno u MZ Kočerin.

Brkić im je navodno očitao pravu bukvicu svjestan kako su predstojeći predsjednički izbori u Republici Hrvatskoj, što se održavaju 22. prosinca 2019. godine, najneizvjesniji do sada te kako svaki glas može biti presudan za aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar – Kitarović i njezin eventualni ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora.

Izvor portala Dnevno.ba potvrđuje kako u HDZ-u RH uopće nije obećavajuća situacija, jer kako se izbori približavaju rejting istinskog kandidata hrvatske desnice Miroslava Škore u stalnom je porastu, a nakon svih zbivanja u Kočerinu Brkić je očigledno  svjestan kako bi se sve ovo moglo reflektirati na širi prostor Hercegovine, odnosno da narod revoltiran pokušajem izborne krađe u Kočerinu masovno stane na Škorinu stranu, a što bi u konačnici moglo eliminirati sadašnju predsjednicu iz te utrke!

Pokušaj izborne prijevare u MZ Kočerin došao i do Sabora Republike Hrvatske

Pokušaj izborne prijevare u mjesnoj zajednici Kočerin u izvedbi kandidata HDZ-ove liste, a u režiji predsjednice i članova Gradskog izbornog povjerenstva Grada Širokog Brijega došao je i do Sabora Republike Hrvatske.

Saborski zastupnik Tomislav Panenić govoreći o anomalijama izbornih procesa u jutrošnjem izlaganju je naveo novi model dobivanja izbora u Širokom Brijegu odnosno Kočerinu:

“Ako vam ne odgovara prebrojavanje pokupite kutiju, sačekajte policiju koja će odnijeti kutiju pa će se to na miru prebrojati” – naveo je Panenić insinuirajući na nezakonitosti koje su izvršene od Gradskog izbornog povjerenstva i pojedinih kandidata HDZ-ove liste na izborima za vijeće mjesne zajednice Kočerin. Panenić je pod novim modelom uspješnog dobivanja izbora spomenuo i nezakoniti angažman policijskih službenika koji su si dali za pravo da bez prisutnosti članova Gradskog izbornog povjerenstva i promatrača uzmu glasačku kutiju, stave je na zadnje sjedište označenog policijskog vozila i jednostavno se udalje s biračkog mjesta bez ikakvog obrazloženja. Iz govora Tomislava Panenića se moglo naslutiti da su policijski službenici angažirani od vladajuće elite HDZ-a BiH te su po direktnoj naredbi politike svjesno prekoračili svoje ovlasti i praktički oteli glasačku kutiju i time ugrozili zakonitost izbornog procesa. Hrvatska javnost je ostala zapanjena kriminalom koji se odvija u Zapadnoj Hercegovini i drugim dijelovima BiH prilikom održavanja izbora. Kada se ovakvim diktatorskim metodama poput onih u Sjevernoj Koreji služe politika i policija za izbore vijeća mjesnih zajednica zamislite tek što se te onda radi na općim izborima.

Saborski zastupnik Tomislav Panenić koji kod Hrvata u BiH kotira kao veliki ekonomski stručnjak, domoljub, strateg u nastavku svog govora za govornicom hrvatskog Sabora upoznao je javnost u RH o nezadovoljstvu branitelja u Bosni i Hercegovini koji su se borili i za Domovinu Hrvatsku. Hrvatski branitelji u BiH su nezadovoljni kako se vladajući HDZ odnosi prema njima, te navode primjer afere bivšeg ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa:

-On je primao invalidsku mirovinu, a bio je ministar, bio je dužnosnik HDZ-a Bosne i Hercegovine. I primao je invalidsku mirovinu, a niti jedan još poginuli, ranjeni, zatočeni, nestali branitelj HVO-a po zadnjim propisima koji se trebaju primjenjivati od 01.01.2019. nije dobio mirovinu. Nijedno pozitivno rješenje nema – istaknuo je Panenić.

Pod navedenim je Panenić mislio na međudržavni sporazum između BiH i RH o umirovljenju RVI HVO. Sporazum je na snazi od 01.01.2019. a dosada nitko nije dobio pozitivno rješenje. U tu skupinu spadaju poginuli, zatočeni, nestali i oboljeli čija je invalidnost veća od 80 posto. S druge strane bivšem HDZ-ovom ministru Borasu je malo bila invalidska mirovina iz RH, pa je zasjeo i na mjesto ministra MUP-a ŽZH.

Čak je slao i specijalnu policiju na Zaboravljene branitelje koji samo traže svoja braniteljska prava koja im je uzurpirao on i njemu slični. Ali eto završio je neslavno, kao što će završiti i izbori za vijeće MZ Kočerin ukoliko se izbori ne ponište i mještanima da mogućnost da ih predstavljaju oni koje su birali, a ne oni koji su nametnuti policijskom ili političkom prisilom.

Izvor/ Dnevno.ba / Široki brijeg.info

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI