Stojak: Glas za Nezavisnu listu je glas za bolji Zagreb

Stojak: Glas za Nezavisnu listu je glas za bolji Zagreb

Glas za Nezavisnu listu Tomislav Stojak na izborima za zagrebačku Gradsku skupštinu glas je za argumente u gradskoj politici i bolji Zagreb u budućnosti, poručio je u utorak nositelj te liste Tomislav Stojak i pozvao građane da na izborima zaokruže listu broj 16.

“Uvjereni smo da možemo ponuditi Zagrepčanima građansku, pristojnu i argumentiranu politiku koja se isključivo želi boriti za javni interes i interes građana”, poručio je Stojak s konferencije za novinare pred Gradskom skupštinom.

Rekao je njegova lista nezavisnih pojedinaca želi razvijati Zagreb ravnomjerno, da bude razvijen u svakom kvartu identično, a ne da su dijelovi grada godinama zapostavljeni.

“U nedjelju će Zagreb birati promjenu, dobit će novog gradonačelnika, ali još je bitnije – mora dobiti kvalitetne i argumentirane gradske zastupnike, koji će se boriti isključivo i samo za interes građana”, kaže Stojak.

Bitno je da u Gradskoj skupštini sjede ljudi koji raspravljaju argumentima, a ne demagogijom i populizmom. Zagreb ne može ići naprijed ako će i u sljedećem mandatu Gradska skupština biti slaba, ističe Stojak.

Skupština mora kontrolirati izabranoga gradonačelnika, tko god to bio i sprječavati njegove loše odluke.

“Jedini smisao bavljenja politikom je rješavanje konkretnih problema građana, a ne bacanje floskula u javnost i bavljenje demagoškim i ideološkim pitanjima, tome nije mjesto u Gradskoj skupštini”, naglašava Stojak.

Stojak se zalaže za racionalni ustroj mjesne samouprave i smanjenje broja gradskih četvrti i mjesnih odbora. Time bi se uštedjeli veliki novci i dao novi zamah kvartovskim projektima.

Zalaže se i za racionalniji ustroj Zagrebačkog holdinga i Gradske uprave kako bi postali uslužni servis građanima. Stojak kaže da to ne znači otpuštanje već pronalaženje posla svakom djelatniku, a njihov broj će se smanjiti odlaskom u mirovinu. (Hina)

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI