ŠTO SE TO DOGAĐA? Juzbašić, troje potpredsjednika i 30-tak članova iz Županje napustili HDZ

ŠTO SE TO DOGAĐA? Juzbašić, troje potpredsjednika i 30-tak članova iz Županje napustili HDZ

I u ostalim većim gradovima Hrvatske vode se zanimljive borbe za gradonačelnike a ima i dosta neočekivanih obrata i poteza. Tako je Damir Juzbašić, ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe RH koji je u utorak napustio Hrvatsku demokratsku zajednicu, predstavio je nezavisnu kandidaturu za gradonačelnika Županje.

Juzbašić je tom prilikom naglasio kako mu je Županja draža od bilo koje fotelje poručivši da je uvjeren kako će pobijediti na lokalnim izborima.

Sukob između njega i HDZ-a je dugo tinjao da bi se na kraju okončao njegovim napuštanjem stranke. Nakon što je premoćno pobijedio aktualnog županjskog gradonačelnika Davora Miličevića na unutarstranačkim izborima, županijsko vodstvo stranke stalo na stranu poraženog kandidata. To im nikako nije mogao oprostiti pa je ustvrdio da u gradu postoji skupina pomalo razočaranih i iziritiranih ljudi.

Juzbašić je podsjetio kako je na unutarstranačkim izborima pobijedio Miličevića s 421 naspram 355 dobivenih glasova. “Proklamirano načelo da izborni pobjednik ima legitimitet koji je predsjednik stranke više puna iznosio, ovdje se nije poštivalo. Zajedno s njim stranku je napustilo i troje potpredsjednika županjskog HDZ-a.

“Cilj je privući sve one građane u Županji koji žele promjene. Činjenica je da su Vinkovci političko, gospodarsko, sportsko i kulturno središte Vukovarsko-srijemske županije i da Vukovar napreduje zahvaljujući velikim sredstvima države, ali je nedospustivo da i Otok prestiže Županju, rekao je Juzbašić i dodao kako nema ružne riječi protiv Andreja Plenkovića i HDZ-a e da je ravnateljem Robnih rezervi postao puno prije nego je izabran za predsjednika gradskog HDZ-a.

Tako je HDZ doživio još jedan udarac, ovog puta u Županji, jer Juzbašić neče podržati HDZ-ovog kandidata za vukovarsko-srijemskog župana, a s njim i s troje potpredsjednika gradskog HDZ-a stranku je napustilo tridesetak članova iz Županje.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: HDZ Županja

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI