Stigla je zima, a hladnoća vam je isušila kožu­? Znate li kako tretirati kožu i razliku između tretmana? Glumica Barbara Vicković otkriva kako sakriti tragove ispucale kože i sitne ožiljke

Stigla je zima, a hladnoća vam je isušila kožu­? Znate li kako tretirati kožu i razliku između tretmana? Glumica Barbara Vicković otkriva kako sakriti tragove ispucale kože i sitne ožiljke

Dolaskom hladnijih dana sve više boravimo u zatvorenim prostorima, a samim time koža ostaje bez dovoljne količine kisika, postaje suha i bez dovoljne količine vlage. Kad se pogledate u ogledalo imate osjećaj da vam koža izgleda sivo, umorno i nečisto. Proizvodnja prirodnog kolagena s godinama se smanjuje pa lice gubi tonus, elastičnost i svježinu te postaje puna oštećenja, a hladan vjetar ostavlja trag ispucale kože i male ožiljke.

Problemi osjetljive kože postaju učestali, prirodan izgled postao je imperativ, a svaki stres ostavlja posljedicu na licu. Zdrava koža postala je nepoznanica i sve više žena okreće se zdravom načinu ishrane, biraju kvalitetan san kao lijek za osjećaj mladolikog izgleda i razne metode pomlađivanja ubrizgavanjem filera.

No jeste li se zapitali što zapravo utječe na cjelokupni dojam mladolikog i zdravog izgleda kože? Odgovor zna glumica Barbara Vicković čija je filozofija življenja cjelovita s holističkim pristupom životu. U Dharma Institutu naša poznata glumica koristi lepezu najboljih kozmetoloških neinvazivnih antiage tretmana, a vlasnica instituta kozmetolog Ivana Škender pristupa svakoj osobi individualno zbog raznih tipova stanja kože i problema.

”Iznimno dobra kombinacija za moju kožu lica je hydrafacial tretman u kombinaciji sa Med Visage tretmanom. Nedostaje mi vlage u koži, a nije niti čudno s obzirom na godišnje doba u kojem se nalazimo. Ono što mi ova kombinacija tretmana donosi jest hidratacija, njega i svjež izgled lica usprkos kasnim četrdesetima”, ističe Barbara.

Postoji niz nekirurških tretmana za pomlađivanje , a mi u nastavku donosimo samo neke. Znate li njihovu razliku? Hydrafacial  je hit tretman u svijetu koji istovremeno na iznimno sofisticiran način radi hydroabraziju, dubinsko čišćenje i hidrataciju kože nakon čega se dobije glow efekt , a sam tretman pruža joj dugoročno zdravlje. Preporučuju se i dodatni serumi – boosteri, koji će riješiti dodatne problematike, pa se na osnovni Hydrafacial tretman mogu dodati antiage busteri, faktori rasta ili serumi za hiperpigmentacije. Med Visage je kraljevski antiage tretman, kako vole istaknuti u Dharma Institutu. To je jedini uređaj na tržištu koji kombinira dvije tehnologije,  ultrazvučnu i radiofrekvenciju. Tretman poboljšava tonus i elastičnost kože, potiče proizvodnju kolagena. Nakon tretmana koža postaje vidljivo mlađa, zategnuta i dobije svijež izgled.

Popularan je i microneedling odnosno nekirurška metoda pomlađivanja kože lica, vrata i dekoltea, uklanjanja plitkih bora, pigmentacije i ožiljaka. Tretman se radi dermapen uređajem koji na vrhu ima snop iglica i vrlo precizno kontrolira dubinu uboda, kojim se potiče aktivacija stanica i prirodna obnova kolagena u koži. Cijelo vrijeme tretmana dodaju se odgovarajući serumi poznatog medicinskog brenda K- Surgery i MC CM ovisno o problemu koji se tretira. . U Dharma Institutu microneedling se radi i s krvnom plazmom kao PRP tretman hormoni rasta potiču prirodnu obnovu kože, a tretman krvnom plazmom obožavaju trendseterice dijeljem svijeta.

Foto: PR / Dharma Institut

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI