Ministar Kujundžić o Stierovoj izjavi o klerikalizmu: “Svatko ima pravo izraziti mišljenje”

Ministar Kujundžić o Stierovoj izjavi o klerikalizmu: “Svatko ima pravo izraziti mišljenje”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prokomentirao je u utorak izjave političkog tajnika HDZ-a Davora Ive Stiera o klerikalizmu kazavši kako svatko ima pravo izraziti mišljenje, dok je za vodu u Slavonskom Brodu rekao da je kemijski ispravna te da nema razloga za bojazan.

Upitan kome je politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier uputio izjavu o klerikalizmu, Kujundžić je kazao da ne zna i da bi to trebalo pitati Stiera.

Stier je prije sjednice Predsjedništva HDZ-a u petak potvrdio da će u Saboru glasovati protiv ratifikacije Istanbulske konvencije te govorio o klerikalcima u politici.

“Mislim da u demokraciji svi mogu govoriti sve, a što je htio reći trebate pitati Steira”, kazao je Kujundžić upitan treba li se Stier konkretno očitovati o svojoj izjavi.

Na pitanje trebaju li članovi HDZ-a u Saboru glasati po savjesti po pitanju Istanbulske konvencije, rekao je kako je i to pitanje temelja sociologije, tj. prava na slobodno mišljenje.

“U demokraciji se svi mogu prizvati na svoju savjest i svjetonazor. Postoji stega u svim strankama pa tako i u HDZ-u, ali mislim da neke žestoke stege nema”, rekao je upitan ne misli li da bi se po tom pitanju trebala nametnuti stranačka stega.

“Kemijski gledano voda u Slavonskom Brodu je trenutno i u zadnjih sedam dana ispravna. Razumijem strah građana, jer kada se jednom opečeš uvijek se bojiš vatre”, komentirao je ističući da je voda trenutno ispravna te nema razloga za bojazan.

Autor/H/B.B./Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI