Petir: „Prepoznala sam u Alojziju Stepincu svijetli lik koji hrvatski narod štuje”

Petir: „Prepoznala sam u Alojziju Stepincu svijetli lik koji hrvatski narod štuje”

Ovih dana su rasprave o Papinoj izjavi o proglašenju bl. Alojzija Stepinca svetim, što je pitanje trenutka. Na primjer, Marijana Petir je svojedobno organizirala izložbu o bl. Alojziju Stepincu u Europskom parlamentu. „Prepoznala sam u Alojziju Stepincu svijetli lik koji hrvatski narod štuje. Smatramo ga svetim, pa sam mislila da EU parlament bude dobro mjesto gdje ću predstaviti, dakle Njega kao osobnost i njegov humanitarni rad. Promovirajući cijeli projekt primijetila sam da naši ljudi ne znaju dovoljno o humanitarnoj ulozi bl. Alojzija Stepinca koji je spasio više od 27 000 srpske djece. Uspostavio je Caritas”, rekla je Petir.

Valja napomenuti da je Srbija nakon te izložbe smijenila svog veleposlanika jer nije spriječio izložbu i govor o bl. Alojziju Stepincu.

„Službeno otvaram ovu izložbu i pozivam vas sve da ovdje provedete vrijeme. To je svetište u srcu Europskog parlamenta“. Tim je riječima potpredsjednica Europskog parlamenta zastupnica Mairead McGuinness otvorila izložbu o bl. Alojziju Stepincu. „Moram reći da nisam puno znala o velikom čovjeku kojega danas ovdje predstavljamo, ali naučila sam ponešto i pozivam vas sve da pogledate izložbu i naučite malo više o njemu“, kazala je potpredsjednica McGuinness.

Autor: Totalno.hr/Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI