STARIGRADSKI NAČELNIK ODGOVORIO NA UČESTALE NAPADE I PROZIVKE! Krste Ramić: “U tome ima istine otprilike koliko i u tome da sam jučer letio shuttlom NASA na mjesec”

STARIGRADSKI NAČELNIK ODGOVORIO NA UČESTALE NAPADE I PROZIVKE! Krste Ramić: “U tome ima istine otprilike koliko i u tome da sam jučer letio shuttlom NASA na mjesec”

U povodu negativnih medijskih članaka o Općini Starigrad i njihovom načelniku, razgovarali smo s dotičnim načelnikom Krstom Ramićem, više puta medijski prozivanom načelniku općine Starigrad koji je odlučio prekinuti šutnju te se oglasiti na učestale medijske napade od strane bivšeg vijećnika HDZ-a, sada nezavisnog Višeslava Dokoze. Uputili smo gospodina Ramića da nam u pismu opiše situaciju koju ima u svojoj općini i odakle dolazi ta silna mržnja prema njemu od strane lokalnog vijećnika.

Pismo Krste Ramića, načelnika Općine Starigrad prenosimo u cijelosti.

“Poštovani, nakon učestalih priloga na Vašem portalu i mnogim drugim medijima u kojima Višeslav Dokoza po zna koji put iznosi laži i neistine o meni osobno, ali i meni kao načelniku Općine Starigrad i mojem kako on kaže „kriminalnom“ radu, osjećam potrebu da Vam se obratim i zamolim Vas da objavite moj osvrt o iznesenom na Vašem cijenjenom portalu.

Naime, u mnogim medijskim člancima Višeslav Dokoza iznio je niz laži i konstrukcija demantiranje kojih bi zahtijevalo puno vremena i prostora. Neistine i laži, nebuloze i gluposti koje govori i izgovara Višeslav Dokoza teško je komentirati, a da pritom i sam ne padnem u zamku i da se spustim na njegov nivo pa da čitatelji ne pomisle da smo isti. Nismo. Kroz ovaj svoj osvrt ću pokušat ukazati da se radi o lažima Višeslava Dokoze, koji svoje frustracije, za izgubljene izbore u nekoliko zadnjih izbornih ciklusa ( bilo lokalnih ili unutarstranačkih), a nakon što je još 2008. godine Odlukom Općinskog vijeća Općine Starigrad opozvan s mjesta  direktora lokalnog komunalnog poduzeća, liječi na krivi način iznoseći prljave laži i neistine protiv mene. Prije nego što nastavim predlažem Vam da kao novinaru cijenjenog portala malo istražite „lik i djelo“ spomenutog vijećnika, način vođenja komunalnog poduzeća, u čijoj zgradi u Zadru ima stan i na koji način je postao vlasnik istog i uvjeren sam bit će Vama, ali i cjelokupnoj javnosti puno toga jasnije odnosno sve jasno.

Ali da se vratim na navode objavljene u prije spomenutim člancima; kroz objavljene tekstove koji su od strane Dokoze puni neistinitih tvrdnji naglašeno se provlače dvije teze. Prva je da sam kao načelnik općine nezakonito dao  u najam kampove, a druga teza da sam nezakonito dodijelio milijune m2 zemljišta poduzetniku Anti Koiću vlasniku tvrtke ALFA j.d.o.o.

Kampovi

U javnom natječaju (tekst natječaja je prije nego što je objavljen dobio suglasnost tada nadležnog Ministarstva pravosuđa i uprave) za davanje u zakup kampova Plantaža i Pisak koji je raspisan temeljem Odluke o uvjetima za raspisivanje javnog natječaja za davanje u zakup nekretnine od 16.prosinca 2009. godine nije bilo ništa protuzakonito (nevaljana je bila jedino ponuda Višeslava Dokoze – umjesto tražene dokumentacije i ponude dostavio nekoliko listova starih novina), što su nakon prijava Višeslava Dokoze u nekoliko navrata utvrdile nadležne institucije.  Ugovor je sklopljen s dotadašnjim najmoprimcima i po najvišoj cijeni koja je postignuta na javnom natječaju Općina nije oštećena ni za 1 lipu a kamoli za stotine milijuna kuna, dapače.

Višeslav Dokoza kao jedan od ponuditelja, iako s nevaljanom ponudom, dobio je svu dokumentaciju; zapisnik s otvaranja ponuda, analizu ponuda, Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja i zna da je sve odrađeno transparentno i po zakonu, a zašto obmanjuje javnost ostavljam Vama na prosudbu.

Dodjela zemljišta Anti Koiću

Prije nego objasnim ulogu Općine Starigrad u navodnoj „ nezakonitoj dodjeli“ zemljišta moram se osvrnuti na moj „ortački“ odnos s Antom Koićem. I ptice na grani znaju da je više nego  ortački odnos s Antom Koićem godinama imao zapravo Višeslav Dokoza  i kako to obično biva kod mutnih poslova i radnji kod takvih ortaka je pukla ljubav – vjerojatno kod podjele novca ili možda kod podjele goveđeg mesa – ne znam, ali to i nije moj problem. Meni nametnuti problemi počinju u vrijeme zadnje predizborne kampanje za lokalne izbore na kojima je jedan od kandidata za općinskog načelnika i Višeslav Dokoza,  koji sve nezakonite radnje koje su ortaci provodili pokušava pripisati meni. U to vrijeme s nekoliko svojih jataka sve negativno što se dešava vezano uz ispašu stoke na našem području prikazuje kao da ja stojim iza toga, odnosno da štitim Antu Koića, jer, su to MOJE KRAVE!!!.  Također po tvrdnjama Višeslava Dokoza ja sam zajedno s Antom Koićem bespravni graditelj na Velikom Rujnu i Jatari . To je toliko gnjusna i neistinita teza da ju je teško uopće komentirati, ali  u tome ima istine otprilike koliko i u tome da sam jučer letio shuttlom NASA na mjesec.

A prava istina je da je Općina Starigrad  dala suglasnost  Anti Koiću, ali i 8 drugih OPG-a s našeg područja za ispašu stoke na brdskom dijelu Općine Starigrad i pri tome jasno i nedvojbeno naglasila da  se nekretnina za koju se daje suglasnost nalazi  izvan obuhvata građevinskog područja Općine Starigrad, uključena je u Plan gospodarenja Hrvatskih šuma d.o.o., te je djelomično u obuhvatu parka prirode Velebit, a djelom u obuhvatu Nacionalnog parka Paklenica zbog čega je potrebno  poštivati ograničenja u ispaši te pribaviti  suglasnosti ili odobrenja od nadležnih ustanova, suglasnost koju daje Općina Starigrad se ne odnosi na područje obuhvata Nacionalnog parka Paklenica te se danom suglasnošću ne prejudicira ili zadire u vlasnički status nekretnine niti  Suglasnost ima značaj vlasničkog raspolaganja u bilo kojem smislu.

U pogledu moje uloge u zaštiti bespravne granje mogu smo kratko reći da je Općine Starigrad svojim dopisima od 15. siječnja 2021. i 12. veljače 2021. godine, a   nakon što je komunalni redar napravio uvid i utvrdio da su navodi iz prijava o bespravnoj gradnji i nekontroliranom držanju stoke točni ( jednu od prijava podnio u vašim tekstovima spomenuti Ante Milovac, prijatelj Višeslava Dokoze i „bivši“ prijatelj Ante Koića) obavijestila nadležne institucije da poduzmu radnje iz svoje nadležnosti. Obavješteni su:

Državni inspektorat, Područni ured Split, Građevinska inspekcija, Ispostava Zadar, I. Mažuranića 30/I, 23000 Zadar,
Državni inspektorat, Sektor za veterinarski nadzor i nadzor sigurnosti hrane, Područniured Split, Služba veterinarske inspekcije, Mike Tripala 6, 21000 Split, Državni inspektorat, Područni ured Split, Ispostava Zadar, I. Mažurnića 30/I, 23000 Zadar,
Park prirode Velebit, Kaniža Gospićka 4/b, 53000 Gospić,  Hrvatske šume d.o.o., Uprava šuma Podružnica Split, Šumarija Zadar, 23000 Zadar, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica Ivana Danila 4,23000 Zadar.

“Toliko o mojoj zaštiti Ante Koića”

Što se tiče mojeg navodnog ukidanja blagdana Velike Gospe kao dana općine; Općinsko vijeće Općine Starigrad na svojoj sjednici održanoj 25. siječnja 2018. godine donijelo je JEDNOGLASNU odluku o Statutu Općine Starigrad kojom je kao Dan općine definiran 23. travnja (Sv. Juraj). Blagdan Velike Gospe i dalje slavimo te s Župnim uredom Sv. Jurja i Turističkom zajednicom organiziramo hodočašće i misno slavlje na Velikom Rujnu, različite sportsko zabavne manifestacije i veliko pučko slavlje – feštu u centru mjesta na Bikariji, sve kao i kada je to bio Dan Općine.

Moje navodno izbacivanje fotografija počasnih građana iz Općine je još jedna od gnjusnih laži kojima pokušava o meni stvoriti sliku kao nekog tko ne cijeni hrvatske generale. Naime, duboko cijeneći doprinos generala HV Ljube Ćesića Rojsa i Ante Gotovine Općinsko vijeće Općine Starigrad donijelo je Odluke o proglašenju istih Počasnim građanima Općine Starigrad, te im je za to u svečanim prigodama uručeno  Odlukom o dodjeli javnih priznanja predviđeno priznaje. Slike niti jednog počasnog građanina nisu se nikad vješale u prostorije Općine jer to nije niti predviđeno prije spomenutom Odlukom.  Koristim ovu prigodu, iako ničim nisam doprinio tome, da se ispričam u svoje osobno ime ali i u ime žitelja Općine Starigrad, generalu Anti Gotovini i generalu Ljubi Ćesiću Rojsu što se njihova časna imena nepotrebno provlače kroz medije.

I na kraju, Općina Starigrad je puno više od onog što kroz medije uporno provlači Višeslav Dokoza, tu je niz infrastrukturnih projekta – neki u fazi projektiranja neki u realizaciji, u tijeku je još jedna od uspješnih turističkih sezona, stoga Vas poštovani pozivam da posjetite Općinu Starigrad i sami se uvjerite da jedan pojedinac kao što je puno puta spomenuti Višeslav Dokoza svojim destruktivnim ponašanjem ipak neće zaustaviti daljnji razvoj i prosperitet Općine Starigrad. S poštovanjem, Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad”.

Naime, ovaj dotični načelnik Općine Krste Ramić je rođen u Starigradu gdje živi od rođenja,  gdje je završio osnovno obrazovanje u O. Š. Starigrad. Srednjoškolsko obrazovanje stječe u Školskom centru za robni promet i turizam u Zadru te diplomirao na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji  2000. godine.

Od 1997.g.  Krste Ramić zaposlen je na radnom mjestu  tajnika općine u Općini Starigrad, a na lokalnim izborima 2005.g. prvi put se kandidira za načelnika općine Starigrad i pobjeđuje. Ovaj HDZ-ov načelnik mjesta poznatom po turističkom sadržaju i Parku prirode, svoju je kandidaturu ponovio na lokalnim izborima 2009.g.,  2013.g. ,2017.g. i 2021.g. te obnaša funkciju načelnika peti mandat za redom što mnogi mještani imenovane općine pozdravljaju. U prilog mu kažu mještani Starigrada ide što je načelnik Općine Starigrad Krste Ramić bio dragovoljac Domovinskog rata dok su mnogi kalkulirali trebali stati u obranu domovine on nije dvojio. Član je i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Starigrad, a svoje slobodno vrijeme često provodi u društvu svoje obitelji i planinarenjem.

Sve u svemu, naša obveza je bila objaviti njegovo otvoreno pismo te upitati mještane što je istina u cijeloj ovoj političkoj zavrzlami oko vijećnika gospodina Višeslava Dokoze i načelnika Općine Starigrad Krste Ramića.

Ono što je vrlo važno, nakon toliko učestalih negativnih natpisa u medijima već bi odavno načelnik Općine Starigrad trebao biti procesuiran ako znamo da i ministri u Vladi RH zbog manjih stvari budu smijenjeni, ali unatoć svemu gospodin Ramić je nedavno na održanom 19. Općem saboru HDZ-a izabran za člana Nacionalnog vijeća Predsjedništva sHDZ-a, u koje su ušli dakako ljudi od povjerenja hrvatskog premijera i šefa te stranke Andreja Plenkovića. I, tako smo ponovo svjedoci marifetluka i mazanja očiju javnosti i medijima, što znači istina je voda duboka. Hoće li načelnik Općine Starigrad dokazati u medijima i nadležnim institucijama progona svoju nevinost ili će se nastaviti brutalna medijska borba između bivšeg HDZ-ovog vijećnika Višeslava Dokoze i načelnika Općine Starigrad Krste Ramića, što nažalost najviše ide na štetu mladima u Starigradu koji svoju perspektivu vide u radu za opće dobro za svoje rodno mjesto jer zahvaljujući spoju mora i divljine Velebita, Starigrad je i više nego li mjesto za život i budućnost mladih koji mogu imati cjelogodišnji turizam. Općina Starigrad, je kako navodi načelnik Ramić odraz bogatstva i kulturnog nasljeđa u kojoj se može govoriti o ispunjenju ciljeva, povećanju biznisa, unaprjeđenju infrastrukture te većem broju radnih mjesta što oni i ostvaraju. Pa čemu onda ti silni napadi?

Piše/ Božidar Bebek/ Totalno.hr/ Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Općina Starigrad

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI