Stanišić: Wales je kao i uvijek vrlo nezgodan suparnik, Hrvatska je favorit, ali moramo dati sve od sebe

Stanišić: Wales je kao i uvijek vrlo nezgodan suparnik, Hrvatska je favorit, ali moramo dati sve od sebe

Nije lako svaki puta iznova se dokazivati, ali naviknut sam na to, rekao je hrvatski nogometni reprezentativac Josip Stanišić uoči početka kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine.

Josip Stanišić, igrač minhenskog Bayerna i Dinamov vezni igrač Luka Ivanušec bili su tijekom srijede glavni akter službene konferencije za novinare Hrvatskog nogometnog saveza, a pritom je Stanišić najavio subotnji susretu na Poljudu protiv Walesa.

„Nekoliko igrača im se povuklo, ali to je automatski šansa drugima koji dolaze da se dokažu. Mislim da će Wales biti jednako nezgodan kao i dosad, neće nam biti ništa lakše. Naravno da je Hrvatska favorit, ali moramo dati sve od sebe i to dokazati na samom terenu u utakmici“.

Stanišić je govorio o konkurenciji na svojoj poziciji, kako u reprezentaciji tako i u svom klubu Bayernu.

„Juranović i ja jesmo međusobno konkurencija, ali smo i u jako dobrim odnosima. Među nama nema nikakve ljutnje. U reprezentaciji smo ionako da pomažemo momčadi i jedan drugome. O minutaži mi je teško govoriti, a na kraju je ipak najvažnije da sam u reprezentaciji. Bayern? Kada sam čuo da dolazi Joao Cancelo znao sam da će mi biti teže, ali uvijek sam u karijeri imao žestoku konkurenciju. Nisam sebi zbog toga ni stvorio preveliki pritisak. No, mislim da uvijek dobro koristim svoje prilike u Bayernu“, naveo je Stanišić te dodao koliko mu teško pada stalno dokazivanje.

„Nije lako uvijek se iznova dokazivati, ali cijeli život sam nekako autsajder pa sam se već naviknuo na takvu situaciju. Mlad sam igrač u velikom klubu i naravno da je oko mene žestoka konkurencija. Uglavnom sam rezervna opcija i naravno da želim više od toga. Lijepo je čuti pohvale trenera. Moje je da radim i napredujem“, zaključio je Stanišić. (Hina)

Foto: Screenshot/ Ilustracija/ Izvor/ HNS/ Drago Sopta

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI