Armin Hodžić tvrdi da je on legalno izabrani predsjednik SDAH-a: “Mirsad Srebreniković, koji sebe predstavlja predsjednikom SDAH-a, lažirao je zapisnike sjednica stranke”

Armin Hodžić tvrdi da je on legalno izabrani predsjednik SDAH-a: “Mirsad Srebreniković, koji sebe predstavlja predsjednikom SDAH-a, lažirao je zapisnike sjednica stranke”

U povodu nejasnoća oko vodstva Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH), Armin Hodžić u utorak je poručio da je on legalno izabrani predsjednik stranke te istaknuo da se protiv Mirsada Srebrenikovića, koji ga osporava, provode istražne radnje zbog krivotvorenja stranačke dokumentacije.

U SDAH-u dvije osobe – Mirsad Srebreniković i Armin Hodžić, tvrde da su predsjednici stranke optužujući se međusobno za lažno predstavljanje.

Na službenim stranicama SDAH i u Registru političkih stranaka kao predsjednik SDAH naveden je Srebreniković, no u javnosti kao predsjednik stranke nastupa Hodžić.

Dok Hodžić održava konferencije za novinare kao predsjednik SDAH-a, Srebreniković je u ponedjeljak Hini rekao da je Hodžić izbačen iz stranke, pa ne samo da nije njezin predsjednik, nego nije ni njezin član.

Hodžić pak tvrdi da je za predsjednika legalno izabran na izbornoj skupštini stranke u rujnu prošle godine, kada je za njega glasalo 90 posto članova stranke, a protiv Srebrenikovića je podignuta kaznena prijava zbog krivotvorenja stranačke službene dokumentacije.

“Mirsad Srebreniković, koji sebe predstavlja predsjednikom SDAH-a, lažirao je zapisnike sjednica stranke, između ostalog i moje navodno izbacivanje iz članstva”, navodi Hodžić u odgovoru Hini.

Policija provodi predistražne radnje

Zbog svega navedenog, kaže, policija provodi istražne radnje, o kojima kao svjedok ne smije iznositi detalje.

“Razlog zašto na web stranicama SDAH-a piše da je Srebreniković predsjednik stranke jest to što dotični ne dopušta ulazak u prostorije bilo kome, te je otuđio pečate stranke, kao i onemogućio kontrolu upravljanja web stranicom”, kaže Hodžić.

Srebrenikovićevo ime još uvijek stoji u Registru političkih stranaka zato što je u prethodnom mandatu bio predsjednik stranke, pa to nije ažurirano dok ne završi istraga o falsificiranju službene dokumentacije, dodao je.

Situaciju u stranci Hodžić ocjenjuje shizofrenom i tvrdi da je Srebreniković lažirao zapisnike sa sjednica koje uopće nisu održane, sa zaključcima o izbacivanju ili suspendiranju nekih članova stranke koji su u listopadu podnijeli protiv Srebrenikovića kaznenu prijavu DORH-u.

“Devedeset posto članova stranke može potvrditi da Srebrniković laže”, kaže Hodžić.

Pojašnjava da Srebrniković, koji je u dva prethodna mandata vodio stranku, ne želi odstupiti s funkcije jer SDAH ima u posjedu vrijedne nekretnine, poput zgrade u Mandaličinoj ulici čije prostore iznajmljuje.

Hodžić tvrdi da je izabran na zadnjoj izbornoj skupštini SDAH, koja je u rujnu 2018. u Novinarskom domu okupila 56 delegata od ukupno njih 72. Istodobno je Srebreniković organizirao drugu izbornu skupštinu u podrumu Islamskog centra u Zagrebu, na kojoj se, kaže Hodžić, nije moglo izbrojati više od 40 ljudi. Po statutu SDAH-a, potreban je odziv najmanje 50 delegata za legitimnost izborne skupštine. (Hina)

Foto/Armin Hodžić-facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI