SRCEM ZA STRADALNIKE OD POTRESA: Splitska policija prikupila 20.000 kuna za pomoć Glini, Petrinji i Sisku

SRCEM ZA STRADALNIKE OD POTRESA: Splitska policija prikupila 20.000 kuna za pomoć Glini, Petrinji i Sisku

Prva policijska postaja u Splitu pokazala je veliko srce te je u humanitarnoj akciji prikupila 20.000 kuna i kupila 65 grijalica za pomoć potresom pogođenom stanovništvu Sisačko-moslavačke županije. Tako bi se mogla nazvati akcija prikupljanja pomoći u Prvoj policijskoj postaji Split za stanovnike područja Sisačko-moslavačke županije, koji su u razornim potresima na ispraćaju 2020. godine ostali bez svojih domova, a neki nažalost i bez članova obitelji.

Hrvatska je u protekla tri tjedna ponovno pokazala veliko srce. Pomoć je pristizala sa svih strana, u različitim oblicima, kako je tko znao i mogao pomoći. Obavljajući svoju temeljnu zadaću ili bolje rečeno poziv – zaštitu života i sigurnosti građana i njihove imovine, od prvog trenutka u pomoć se uključila i hrvatska policija, a tako i policijski službenici Prve policijske postaje Split.

Na inicijativu načelnika Policijske postaje u Prvoj policijskoj postaji Split Hrvoja Bobana, koji je prethodno ostvario kontakt s Gradskim društvom Crvenog križa Split kako bi se informirao o trenutno najpotrebnijim oblicima pomoći, djelatnici postaje odmah su se odazvali akciji, te je njih stotinu u roku od dva dana prikupilo 20.000 kuna za pomoć stanovnicima potresom pogođenih područja.

Od tog iznosa kupljeno je 65 grijalica u ukupnom iznosu od oko 10.000 kuna, koje će policijski službenici u subotu osobno dostaviti u centralno skladište Crvenog križa u Sisku, kako bi se podijelile svima kojima su potrebne, dok će preostalih 10.000 kuna biti donirano policijskom službeniku Sisačko-moslavačke županije, koji je u potresu ostao bez svog doma.

Odazivom akciji u ovolikom broju, policijski službenici Prve policijske postaje Split pokazali su empatiju prema svim žrtvama potresa i što je jednako važno, pokazali su zajedništvo i spremnost da u svakom trenutku pruže pomoć potrebitima, izvjestio je MUP.

Foto: PU splitsko-dalmatinska

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI