Spektakularan doček izborniku srebrne Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću u rodnom Livnu

Spektakularan doček izborniku srebrne Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću u rodnom Livnu

Izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću, u utorak, priređen je spektakularan doček u njegovom rodnom Livnu u BiH. Na Doček novog ‘trenera svih trenera’, srebrenog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, u njegovom rodnom Livnu okupilo se više desetaka tisuća građana na gradskom stadionu Zgona u Livnu.

U Livno su stigli navijači iz cijele BiH i Hrvatske, a prema procjenama policije okupilo se 60.000 ljudi. Zlatko Dalić se na pozornici pojavio oko 21.45 sati.

“Dragi moji prijatelji, svi koji ste došli iz daleka i drugih krajeva. Dragi moji Livnjaci, moja draga obitelj. Hvala vam za osjećaj koji imam, osjećaj sreće i velikog ponosa. Hvala vam na tome. Nikad nisam zaboravio od kuda sam krenuo i gdje sam počeo, a karijeru sam počeo tu na Zgonima prije jako puno godina. Nakon 35 godina se vraćam kao drugi u svijetu, hvala vam lijepo. Znam sa koliko ste emocija i strepnje navijali za hrvatsku reprezentaciju. Mi nismo svjetski prvaci, ali vi znate da su dečki dali sve od sebe. Da su igrom i hrabrošću osvojili vaša srca”, rekao je Dalić.

“Osvojili smo srca cijelog svijeta s načinom na koji smo igrali i zato vam hvala, još jednom na velikoj podršci”, rekao je Dalić i potom je prekinut skandiranjem “Zlatko majstore”. “Tu su i hrvatski generali koji su branili Livno. Hvala im što su došli. Najveće hvala vama”, rekao je Dalić te dodao “ja sam jedan od vas, a vi ste moja snaga”.

“Od prvoga dana šaljem poruke pozitive. Molim vas da iz Livna ode poruka mira, tolerancije, zajedništva i ljubavi. Mi ne šaljemo negativne poruke nego pozitivne poruke, poruke ljubavi. Mi samo volimo svoje, a sve drugo poštujemo i mi smo ponosni ljudi. Neka bude sve dostojanstveno, kako mi to znamo. Sa puno ljubavi i tolerancije prema svima”, rekao je Dalić.

Nakon njegova govora Marko Perković Thompson je otpjevao “Lijepa li si”, a potom je koncert trajao do kasno u noć.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić se poslije sa uzvanicima podružio u lokalnom restoranu “Bacchus” gdje su mu se pridružili saborski zastupnici Miro Bulj i Željko Glasnović., članovi Hrvatskog generalskog zbora ,generali Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, dr.Kornelije Brkić, legendarni hrvatski izbornik Ćiro Blažević, pjevači Mate Bulić i Marko Perković Thompson, Jole i mnogi drugi. Cijelu atmosferu dočeka donosimo u foto galeriji..


Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI