Stranka rada i solidarnosti – humanitarni rad ispred političkog djelovanja

Stranka rada i solidarnosti – humanitarni rad ispred političkog djelovanja

Stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u srijedu i četvrtak, 15. i 16. travnja 2020. održala je elektroničku sjednicu Predsjedništva Stranke rada i solidarnosti, te su članovi Predsjedništva te stranke jednoglasno donijeli zaključak o formiranju Fonda solidarnosti 365 Stranke rada i solidarnosti sa ciljem prikupljanja i pružanja financijske pomoći sugrađanima u potrebi, prvenstveno onima čiji su domovi stradali u potresu, stoji u priopćenju Stranke rada i solidarnosti.

U Fond solidarnosti uplaćivat će se stranačka članarina te 50% uplata od svih naknada koja ostvaruju članovi Stranke kao nadoknadu za rad u tijelima lokalne i mjesne samouprave te za rad u odborima, komisijama, vijećima i slično, za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020. godine. U Fond će se također uplaćivati dobrovoljni prilozi članova i simpatizera Stranke.

Predsjedništvo Stranke rada i solidarnosti također je donijelo odluku o obustavi svih aktivnosti tijela Stranke u razdoblju nacionalne borbe protiv COVID-19 i zagrebačke borbe protiv posljedica razornog potresa, navode iz te stranke.

Stranka rada i solidarnosti je u proteklom periodu od izbijanja epidemije COVID-19 djelovala u skladu sa svojom programskom orijentacijom prema zaštiti socijalno najugroženijih sugrađana.

Tako su članice i članovi te Stranke organizirano pomagali starijim sugrađanima i kroničnim bolesnicima u nabavci svakodnevnih namirnica i lijekova, a članovi zagrebačke organizacije uz to su se i posebno angažirali u humanitarnoj pomoći najugroženijim građanima stradalima u razornom zagrebačkom potresu. Na tim aktivnostima ne misle stati!

Tako postaju prva politička stranka u Republici Hrvatskoj koja je svoj humanitarni rad pretpostavila svome političkome djelovanju, no pozivaju i ostale da im se priključe!

Račun Fonda solidarnosti 365 Stranke rada i solidarnosti
HR 10 2500 0091 5011 5044 3

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI