Socijaldemokrati u Europskom parlamentu izabrali Borzan za potpredsjednicu zaduženu za ekonomiju

Socijaldemokrati u Europskom parlamentu izabrali Borzan za potpredsjednicu zaduženu za ekonomiju

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu nadležnu za tri parlamentarna odbora koja se bave ekonomijom EU-a, priopćio je ured zastupnice u ponedjeljak.

„Moj potpredsjednički resor se zove ‘Nova ekonomija koja radi za ljude’, a obuhvaća tri odbora: Odbor u kojem sam radila još od prošlog mandata – za unutrašnje tržište i zaštitu potrošača, te uz taj i Odbor za ekonomsku i monetarnu politiku te Odbor za međunarodnu trgovinu. To je iznimno zahtjevno područje, ali istovremeno mi je jako drago jer sam se silno borila da dobijem taj resor. Smatram da kroz njega mogu najviše napraviti za Hrvatsku! Uvijek sam govorila da je moj posao da EU radi za ljude, i sada imam resor ekonomija koja radi za ljude. Želim, kao i dosada, raditi na konkretnim rješenjima koji će povećati kvalitetu života građana Hrvatske i cijele EU!“, rekla je Borzan (SDP/S&D), navodi ured zastupnice.

Jedan od prvih njenih zadataka je koordinacija pristupa socijalista i demokrata prema saslušanju svih povjerenika Europske komisije koji potpadaju pod njen resor, a njih je čak osam što je gotovo trećina predloženih kandidata.

Borzan će nakon saslušanja kroz mandat određivati prioritete Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu po europskim zakonima i inicijativama iz njenog resora te će koordinirati rad i strategije u pregovorima između institucija EU.

„Zadovoljna sam jer imam vrlo kvalitetan tim ljudi u hijerarhiji ispod sebe, prije svega troje vrlo kvalitetnih koordinatora koji ozbiljno pristupaju poslu. Sretna sam što je moja politička obitelj prepoznala moj rad u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača i što mogu nastaviti na jednoj višoj razini. Kao i do sada, borit ću se da Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. Ekonomska politika EU mora raditi za sve građane EU.  Na europskom tržištu ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Premda nismo svi isti – svi moramo biti ravnopravni za europskim stolom“, rekla je Borzan, stoji u priopćenju.

U priopćenju ured zastupnice ističe i da je Borzan ovim imenovanjem postala jedna od jedna od najutjecajnijih zastupnica u Europskom parlamentu gdje su socijalisti druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika. (Hina)

Foto: Twitter/ Biljana Borzan

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI