MOĆNA PORUKA HRVATSKOG PREMIJERA! Plenković: Cijela Europa izražava snažnu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu. “Slava Ukrajini!”

MOĆNA PORUKA HRVATSKOG PREMIJERA! Plenković: Cijela Europa izražava snažnu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu. “Slava Ukrajini!”

U sklopu velikog koncertnog maratona za Ukrajinu, hrvatski premijer Andrej Plenković odaslao je snažnu poruku potpore ukrajinskom narodu rekavši, da se oni bore ne samo za Ukrajinu već i za vrijednosti koje svi mi dijelimo te da cijela Europa izražava solidarnost s Ukrajinom u njihovoj borbi za slobodu.

U tijeku je veliki međunarodni dobrotvorni koncertni maraton “Spasite Ukrajinu – Zaustavite Rat”. Koncert se održava u Varšavi, a tijekom njega brojni će glazbenici, umjetnici, političari, intelektualci, glumci i sportaši iz cijeloga svijeta dati potporu Ukrajini i zatražiti od međunarodne zajednice da se uključi u zaustavljanje ruske agresije, prenosi HRT.

Poruku je poslao i hrvatski premijer Andrej Plenković.


“Dragi ukrajinski i poljski prijatelji, Ukrajina je žrtva ruske agresije. Cijela Europa, uključujući nas u Zagrebu u Hrvatskoj, izražava snažnu solidarnost s ukrajinskim narodom i njihovom borbom za slobodu. Oni se bore ne samo za Ukrajinu već i za vrijednosti koje svi mi dijelimo. Stoga će Hrvatska i hrvatski narod nastaviti izražavati solidarnost, potporu i pomoć u političkom, humanitarnom, tehničkom i bilo kojem drugom smislu kako bismo im pomogli u borbi za njihovu zemlju i da ostanu neovisna i slobodna država. Slava Ukrajini!”, poručio je premijer Plenković.

Također, danas je u Osijeku održan mirni skup potpre ukrajisnkom narodu u njihovoj borbi protiv ruske agresije, a ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič istaknuo je kako se protiv Ukrajine ne vodi samo rat, nego i genocid protiv Ukrajinaca, ali da će se, unatoč tome, Ukrajina obraniti.

Izvor/ Vlada RH/ Foto: Ilustracija

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI