SMRT ZVIJEZDE! Slavna ukrajinska glumica ubijena u ruskom raketnom napadu

SMRT ZVIJEZDE! Slavna ukrajinska glumica ubijena u ruskom raketnom napadu

Poznata ukrajinska glumica Oksana Švets ubijena je u ruskom raketnom napadu na stambenu zgradu u Kijevu.

Mlado kazalište – ukrajinska kazališna družina u kojoj je bila od 1980. godine, objavila je u četvrtak smrt zvijezde.

U izjavi objavljenoj na svojoj Facebook stranici, tvrtka je izrazila “nepopravljivu tugu” zbog Švetsove smrti.

“Počasna umjetnica Ukrajine Oksana Švets ubijena je tijekom raketnog napada na stambenu zgradu u Kijevu”, napisala je družina uz sliku veterana pozornice i ekrana.

Počast, preveden s ukrajinskog, nastavio se: “Svijetlo sjećanje talentiranoj glumici! Nema oprosta za neprijatelja koji je došao u našu zemlju!”

Publikacija na engleskom jeziku Kyiv Post također je izvijestila o njezinoj smrti, rekavši na Twitteru da je “ubijena u Kijevu tijekom rata”.

Prema web stranici Mladog kazališta, Švets je studirala kazalište u Kazalištu Ivana Franka i Kijevskom državnom institutu za kazališnu umjetnost prije nego što je krenula u desetljećima dugu karijeru u zabavi.

Uz njezin rad u kazalištu, Švetsova glumačka zasluga uključuje TV serije kao što je dugogodišnja obiteljska saga “Dom s liliyami”.

Prema Varietyju, Švets je za svoj rad u kazalištu nagrađena jednom od najprestižnijih ukrajinskih nagrada, Zaslužna umjetnica Ukrajine.

Švets je posljednja istaknuta ukrajinska osoba koja je umrla od posljedica sukoba s Rusijom. Kolega glumac Pasha Lee ubijen je ranije ovog mjeseca dok je branio svoju zemlju od ruskih vojnika, navodi se na Facebooku s Međunarodnog filmskog festivala u Odesi.

Izvor/ CNN

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI