U smjeni doc. dr. Bore Nogala: Dr. Jeleč, ne brkajte pojmove!

U smjeni doc. dr. Bore Nogala: Dr. Jeleč, ne brkajte pojmove!

U smjeni doc. dr. Bore Nogala izjava stručnog i poštenog neurokirurga Vjekoslava Jeleča je zanimljiva i vrlo kontradiktorna: „Na našu moralnu vertikalu izvršen je žestok i vrlo ružan način, jedina žena koja je kao ministar podnijela ostavku zbog slučaja s kojim nema nikakve veze.“

Prvo, dr. Jeleč da je ta žena moralna koju grčevito branite, nikad se ne bi pojavila u javnosti. Koliko je života ugašeno? Jedan školski razred! Što je moralnost? Ostavka bez odgovornosti? Trebala je ostati i snositi posljedice.  Je li moralnost pobjeći od odgovornosti?  Zašto je odgovarala?

Pretragično je da jedan vrhunski neurokirurg dr. Jeleč koji je pošten, a brani „moralnu vertikalu“ s nejasnim argumentima skrivajući se iza institucije. Koja je to moralna vertikala žene koja nije preuzela odgovornost za smrt 23 ljudi?  I još se šepuri po upravnim vijećima, a često i ne zna na kojem je! Dr. Jeleč, vratite se svojoj struci, jer tamo ćete ljudima pomoći, a ne da na vas „viču“ „ljudski poluproizvodi“!  A o moralnoj vertikali mogu govoriti generali Markač, Gotovina! Pa zašto su oni odgovorni? Nizašto! Zapovjedna odgovornost! A resorno ministarstvo je bilo tada u rukama Ane Stavljenić Rukavine. Najlakše je reći – podnosim ostavku! Isto tako, ta žena je u Upravnom vijeću Dječje bolnice Srebrenjak godinama, a gdje je bila do sada? Zašto je šutjela?  Obrazloženja Gradskoga ureda za zdravstvo, ispod svake su ljudske i civilizacijske razine.  Poštujući starije osobe, ali zar netko može  u 81. godini biti član petnaest upravnih vijeća? I to nazivati moralnošću! To je smrt Hrvatske!  Tjeranje hrvatske mladosti?

Doc. dr. Nogalo je pokazao da ima kralježnicu i da ne želi podnijeti ostavku. Snosi za sve moralnu odgovornost.  To je moral, istina i pravda, a ne politički poltroni interesnih lobija koji su bacili oko na europski projekt Srebrenjaka.  Preprozirno je sve. Kakva bolnica u Blatu, kakvi natječaji Grada, bivša bolnica Brestovac iz koje je u dva dana 1945. ubijeno 809 pacijenata?

Puno je toga što se skriva iza smjene doc. dr. Bore Nogala!

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI