Službenici i namještenici Uskoka također traže veće plaće

Službenici i namještenici Uskoka također traže veće plaće

Peticiji ‘uskočkih’ službenika zagrebačkog Županijskog suda koji se smatraju zakinutima, jer za razliku od uskočkih sudaca ne dobivaju nikakve naknade na plaću, pridružili su se i službenici te namještenici Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (Uskok), doznaje se u Državnom odvjetništvu.

Pismo u kojem traže povećanje plaća, koje bez dodataka navodno iznose do 4000 kuna, službenici i namještenici Uskoka uputit će ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću.

Kao i službenici sudskih ‘uskočkih’ odjela zaposlenici specijaliziranog odjela Državnog odvjetništva za korupciju i organizirani kriminal također rade na izuzetno složenim predmetima te su obvezni prolaziti sigurnosne provjere.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika izvijestio je prošlog tjedna da bi peticija službenika sudskih ‘uskočkih’ odjela upućena ministru pravosuđa mogla biti okidač za pokretanje ozbiljnijih sindikalnih akcija u pravosuđu.

“Male plaće, nepostojanje interesa za rad u pravosuđu i nemogućnost popunjavanja određenih radnih mjesta, uz sada već poslovičnu mantru svih dosadašnjih ministara, uključujući i aktualnog, kako će se položaj pravosudnih službenika riješiti donošenjem novog zakona o plaćama, koji se donosi već 10-tak godina, nagnali su službenike na samoorganiziranje, ali i pojačali njihove zahtjeve prema Sindikatu kako bi se zajedničkom akcijom stanje konačno promijenilo”, izvijestio je sindikat. (Hina)

Foto/FaH/Damir SENČAR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI