U BiH sedam novih slučajeva koronavirusa COVID-19, zaražen ministar RS, ukupan broj oboljelih popeo se na 34

U BiH sedam novih slučajeva koronavirusa COVID-19, zaražen ministar RS, ukupan broj oboljelih popeo se na 34

Još sedam osoba, među kojima je i ministar za europske integracije Republike Srpske Zlatan Klokić, zaraženo je koronavirusom u posljednja 24 sata na području ovoga entiteta pa se ukupan broj oboljelih u Bosni i Hercegovini popeo na 34.

Kako su u utorak navečer izvijestili na svojoj Facebook stranici iz ministarstva zdravstva RS, nakon laboratorijskih analiza za 76 osoba, potvrđena je zaraza koronavirusom (COVID-19) kod njih sedam pa se ukupan broj zaraženih u ovome entitetu popeo na 27. Istodobno na području entiteta Federacije BiH je sedam zaraženih.

Po navodima iz Republike Srpske, koja je za sada središte zaraze koronavirusom u BiH, novooboljele su četiri muške osobe srednjih godina te jedan mladić, kao i dvije žene srednjih godina. Jedna zaražena osoba je iz Prnjavora, jedna je iz Doboja, a svi ostali su iz Banja Luke. Svi se nalaze, kako se pojašnjava u obavijesti, u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su epidemiologa.

Među zaraženima je i ministar za europske integracije i međunarodnu suradnju RS Klokić, koji je medijima potvrdio da je pozitivan na koronavirus.

“Informiran sam da sam pozitivan na koronavirus. U kući sam u izolaciji i osjećam se dobro, bez ikakvih simptoma, bez groznice i bez kašlja”, rekao je za Alternativnu televiziju iz Banja Luke ministar Klokić. Ova TV kuća navela je da su i ostali članovi vlade poduzeli preventivne mjere.

Sve do sada zaražene osobe u RS-u su stabilnog zdravstvenog stanja, s blagim ili bez ikakvih simptoma. U ovome entitetu je 4864 osobe koje su podvrgnute medicinskom nadzoru jer su stigle s područja pogođenih virusom COVID-19. (Hina)

Foto: Getty Images

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI