Slučaj Šeherzada Bajrić – otac Enver na Trgu bana Josipa Jelačića spava već 40 dana; Plenković šokiran!

Slučaj Šeherzada Bajrić – otac Enver na Trgu bana Josipa Jelačića spava već 40 dana; Plenković šokiran!

Premijera Andreja Plenkovića danas je u centru Zagreba, dok je davao izjavu novinarima na Europskom trgu, presreo građanin koji je rekao da zbog svog slučaja već 45 dana spava na Trgu bana Jelačića. Plenković se prvo našali da si je muškarac napisao šalabahter, ali brzo je zbog njegove priče promijenio izraz lica.  “Četiri i pol godine tražim pravdu za svoje dijete i 45 dana već spavam na Trgu bana Jelačića. Dobio sam dijete u sanduku iz KBC-a Rebro i kazali su mi da je bila prirodna smrt. Ne znam kome više da se obratim. DORH-u smo predali kaznenu prijavu i nikad me nisu pozvali i nikad mi se nitko nije obratio. Ministar Beroš 20018. godine je ponovno tražio iz bolnice Rebro još manje su mi poslali od prvog puta. Sada treći puta dobio sam dokumentaciju od tuđe djece koju nosim u torbi”, rekao je građanin premijeru Plenkoviću.

Premijer je brzo promijenio izraz lica…

Objavljuje RTL VijestiČetvrtak, 10. rujna 2020.

“Ne znam za taj slučaj. Žao mi je zbog ovoga što govorite. Mogu vidjeti s ministrom i nadležnom zdravstvenom ustanovom”, odgovorio mu je premijer. “S Trga bana Jelačića neću otići 10 godina. Ako treba, tu ću umrijeti”, kazao je, a premijer mu je odgovorio da ostavi podatke suradnicima iz njegova ureda, prenosi RTL.

Šeherzada je preminula 2016.g. u KBC-u REBRO. Rodila se u 26. tjednu trudnoće. Zbog hidrocefalusa u glavi je imala pumpicu koja je višak tekućine iz lubanje odvodio u želudac. Nakon pregleda,liječnik je ustvrdio da joj treba zamijeniti pumpicu, iako nalaz CT nije pokazivao promjene na pumpici. Nalaz roditeljima nikada nije dostavljen. Naručili su je za operaciju 18. siječnja 2016. godine. Rekli su da je u likvoru krv te su zato prekinuli operaciju. Bez svijesti, prebačena je na pedijatriju iako je u smrtnoj opasnosti.

U bolničkoj dokumentaciji koja je nepotpuna ima niz propusta. Malena je primila anesteziju dostatnu za starosnu dob od 15g,imala je samo 5g. Iz te anestezije nije se nikad probudila. Liječnik se spominje kao kirurg te kao asistent na istoj operaciji. Nakon što je dokumentacija po sudskom nalogu, po treći  dostavljena roditeljima, utvrđeno je isto, navode iz Udruge Otpor sustavu koji su pružili podršku Ocu preminule djevojčice.

Čak štoviše, dokumentaciji su dodali otprilike još 40 do 50 novih nalaza. Jedan nam je posebno privukao pažnju, nalaz krvi od 09.01.2016.godine kada malena Šeherzada uopće nije niti bila u bolnici. Ovim nalazom se dokazuje da se po zahtjevu suda stvara nova dokumentacija. Da ne spominjemo kako su tu nalazi drugih nepoznatih pacijenata, slike kralježnice koja ne odgovara djetetu od 5 godina,” rukom” križani podatci te ispravljani. Obitelj do dana današnjeg nije dobila obdukcijski nalaz, kažu iz Udruge.

Navode da su obitelj preminule djevojčice pokušali kupiti sa novcem u smislu odštete, te su pokušali nagovoriti obitelj da donira organe preminule.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI