Prvi slučaj zaraze koronavirusom COVID-19 u Hercegovini

Prvi slučaj zaraze koronavirusom COVID-19 u Hercegovini

Prvi slučaj zaraze koronavirusom na području Hercegovine zabilježen je u Mostaru kod muškarca koji se vratio iz Italije, priopćio je u utorak Krizni stožer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

”Jučer su u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara, otac i sin, s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti”, navodi se u priopćenju.

Tijekom jutra u SKB Mostar oni su testirani na COVID-19 te je za oca utvrđeno da je pozitivan, dok je za sina test negativan, navodi se.

Krizni stožer HNŽ-a navodi da su ipak dodatni uzorci poslani u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Sarajevu, koja ima referentni laboratorij za COVID-19, nakon čega će se znati konačni rezultati.

Mediji navode da se radi o ocu i sinu koji su radili u Italiji te su nakon povratka u BiH imali simptome zaraze koronavirusom.

Zaposlenima na Odjelu za plućne bolesti SKB-a Mostar u utorak nije dopušten odlazak kućama, a mediji navode kako se svi zaposlenici u bolnici moraju testirati na zarazu koronavirusom. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI