SLOBODNA HRVATSKA: I DALJE IDEMO BEZ KOMPROMISA ZA BOLJITAK GRAĐANA HRVATSKE

SLOBODNA HRVATSKA: I DALJE IDEMO BEZ KOMPROMISA ZA BOLJITAK GRAĐANA HRVATSKE

Slobodna Hrvatska jedinstvena je stranka jer nema predsjednika već tri supredsjednika. Stoga su i dosadašnja tri supredsjednika Danijel Galović, Damir-Kristijan Rogina te Ivan Pokupec svaki posebno podnijeli izvještaj o radu na izvanrednoj izbornoj skupštini. Uz brojne aktivističke akcije, zamijećene od strane građana, ali i medija na svim razinama, započela je i jača politička aktivnost, a pristižu i novi članovi.

U vrlo konstruktivnoj raspravi prevladalo je mišljenje da je Slobodna Hrvatska već prepoznatljiva po supredsjedničkom sustavu i nema ni najmanje potrebe da se pokoravaju uvriježenim shemama te prijeđu na predsjednički sustav jer ne žele stvarati kult ličnosti. Štoviše, istaknuto je i da svaki član Središnjeg odbora ima pravo samostalno istupati u ime stranke i predstavljati stranku.

Valja naglasiti da je Slobodna Hrvatska stranka poznata po podizanju kaznene prijave protiv Martine Dalić, Andreja Plenkovića i SDSS-a Milorada Pupovca te rušenju prošle godine najavljivanog poreza na nekretnine.

No članovi Slobodne Hrvatske su u medijima najprisutniji kroz borbu protiv ovršnog zakona, podivljalih cijena goriva i propadanja zdravstva, i već dvije i pol godine neumorno podižu svijest o stanju u pravosuđu, o izbornom zakonu i izbornim prijevarama, neodrživosti poljoprivredne filozofije, mirovinskom sustavu i svim područjima u kojima su građani ugnjetavani od strane vlade i lažne oporbe.

To je druga izborna skupština u dvije godine postojanja, na što su posebno ponosni u odnosu na činjenicu da najveće stranke u Hrvatskoj takve skupštine održavaju tek kada su na to prisiljene zakonom. A i tada redovito imaju jednog jedinog kandidata za predsjednika, naputke za članove kako glasovati ili jednostavno lažiraju čitavu stvar.

Danas je Slobodna Hrvatska najjača neparlamentarna stranka, a jedinstveni su i po tome što osim kolektivnog tijela koje vodi stranku imaju po prvi puta supredsjednicu, Nedjeljku Lončar, samohranu majku iz Zagreba. Svojim primjerom žele pokazati građanima da otpor nije uzaludan, da politika (riječi) i aktivizam (djela) moraju ići rukom pod ruku te da se suverenističkom filozofijom i humanističkim pristupom mogu ostvariti ne promjene, već cjeloviti reset nakaradnog HDZ-SDP sustava. Stoga novoizabrano vodstvo koje uz gospođu Lončar čine stari-novi supredsjednici Danijel Galović i Ivan Pokupec javno poziva sve aktiviste, udruge i inicijative građana kojima je jasno da je ovakav koruptivno-kleptomanski sustav neodrživ na stvaranje široke fronte sa samo jednim jedinim početnim ciljem: gurnuti stranke koje su bile na funkciji vlasti ili im pomagale u devastaciji Hrvatske – u ropotarnicu povijesti.
Za tajnika stranke izabran je Mihajlo Zorić.

Stavit ćemo svakako naglasak na Ovršni ustanak i samim tim rušenje Ovršnog zakona a aktivizam i politiku ćemo objediniti svuda gdje je to moguće,a a sa svojim akcijama nastavljamo još jače i žešće, kazala je nakon skupštine Nedjeljka Lončar.

Piše/Željko Krznarić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI