Dan otvorenih vrata policije u Slavonskom Brodu – Božinović: “Silazimo u zajednicu, družimo se posebno s mladima”

Dan otvorenih vrata policije u Slavonskom Brodu – Božinović: “Silazimo u zajednicu, družimo se posebno s mladima”

Na Korzu u Slavonskom Brodu, danas je policija prisutnima otvorila svoja vrata. Policijski službenici su kroz prikaz vježbi približili policiju i njen rad građanima. Programu je prisustvovao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović (HDZ).

Ministar Božinović je rekao:”Ovo je jedna od niza akcija koje hrvatska policija provodi u hrvatskim gradovima”.

Akcija koja pokazuje da je hrvatska policija tu zbog hrvatskih ljudi. Silazimo u zajednicu, družimo se sa svim strukturama stanovništva, posebno s mladima, jer smo u akciji privlačenja mladih za policijski posao. Ove godine primamo 600 novih polaznika u Policijsku školu. Odaziv je dobar. Više od 1.300 mladih javilo se za posao u hrvatskoj policiji, kazao je ministar Božinović.

Ove aktivnosti policije sa velikim oduševljenjem je pratilo mnoštvo djece, učenika i mladih, te će zasigurno nekih od njih i postati policajci i ponosno nositi odoru hrvatskog policajca.

Cilj ovih aktivnosti je motivirati mlade da se i sami prijave na natječaj za zanimanje policajac. Policijski službenici su također prezentirali opremu i tehniku koju policija koristi u svom svakodnevnom radu, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova (MUP).

Autor/Totalno.HR/Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI