OPSKRBA PITKOM VODOM – MORH: U Slavonski Brod upućeno dodatnih pet cisterni s vodom

OPSKRBA PITKOM VODOM – MORH: U Slavonski Brod upućeno dodatnih pet cisterni s vodom

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u subotu kako Oružane snage RH pomažu građanima Slavonskog Broda u opskrbi pitkom vodom gdje je stigla cisterna sa 6000 litara vode, a upućeno je i dodatnih pet cisterni iz Knina, Slunja, Pule i Lekenika.

Na raspolaganje smo dali cisterne s pitkom vodom i pripadnici GOMBR-e bit će građanima na raspolaganju za pomoć, izjavio je u Slavonskom Brodu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nakon sastanka Stožera civilne zaštite na kojem je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministri zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te zdravstva Milan Kujundžić, uz predstavnike lokalne samouprave i civilne zaštite.

Na sastanku su prisustvovali i predstavnici Oružanih snaga RH zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan i zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade (GOMBR) Hrvatske kopnene vojske brigadni general Denis Tretinjak, priopćeno je iz MORH-a.

Pripadnici Oružanih snaga RH angažirani u pomoći stanovništvu u Slavonskom Brodu u opskrbi pitkom vodom, dostavljaju vodu iz cisterni u slavonskobrodsku Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević” te u Dom za starije i nemoćne osobe.

Podsjetimo, zbog novonastale situacije u Slavonskom Brodu zbog nestašice pitke vode u subotu, 31. ožujka 2018., angažirane su Oružane snage RH, pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, kao i cisterne s pitkom vodom, te će biti na raspolaganju lokalnom stanovništvu i tijekom sutrašnjeg dana odnosno dokle god bude potrebno.

Autor/H/B.B./Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI