Mikulić: Bandić je u Gradsku skupštinu dostavio prijedlog proračuna za 2019.

Mikulić: Bandić je u Gradsku skupštinu dostavio prijedlog proračuna za 2019.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) izjavio je u petak da je gradonačelnik Milan Bandić u Gradsku skupštinu u zakonskom roku dostavio prijedlog gradskog proračuna za 2019., te izrazio očekivanje da će proračun biti usvojen na sjednici Gradske skupštine zakazanoj za 13. prosinca.

“Jučer je gradonačelnik dostavio proračun. Ispoštivao je zakonski rok. Ja sam vječiti optimista i ne vidim ni jedan razlog da ako bude onako kako bi trebalo biti – da proračun bude usvojen”, izjavio je Mikulić Hini u Staroj gradskoj vijećnici nakon dodjele Nagrade Luka Ritz.

Nije htio spekulirati hoće li HDZ-ovi zastupnici podržati prijedlog proračuna, rekavši da im treba nekoliko dana da ga analiziraju.

“Ako proračun bude onakav kakav bi trebao biti – investicijski, razvojan, socijalan, realan prije svega, onda ćemo razmišljati o tome da ga podržimo”, rekao je Mikulić, koji je i predsjednik zagrebačkog HDZ-a.

Komentirajući ponašanje Neovisnih za Hrvatsku, koji su uz HDZ koalicijski partner Bandiću, Mikulić je rekao kako je “politički neozbiljno davati izjave u smislu da nešto nećete podržati, a niste vidjeli kako dokument izgleda”.

“Do ovog trena nisam dobio obavijest da Neovisni za Hrvatsku više ne žele sudjelovati u Sporazumu o programskoj suradnji. A nisam primijetio niti da su se odrekli sinekura koje su temeljem Sporazuma imali”, kaže Mikulić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI