GRADSKA SKUPŠTINA – Tomislav Tomašević: U Zagrebu se “vlada apsolutistički”

GRADSKA SKUPŠTINA – Tomislav Tomašević: U Zagrebu se “vlada apsolutistički”

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!), koji je u četvrtak izbačen s aktualnog sata na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, ustvrdio je da se u Zagrebu “vlada apsolutistički”.

Tomašević je u izjavi novinarima ocijenio kako se od početka sjednice moglo vidjeti da se u Zagrebu, više nego inače, vlada apsolutistički.

To je potkrijepio time da je na dnevni red došao prijedlog o smjeni članova Upravnog vijeća ZKM-a koje je bila predložila oporba, a o čemu se prije nije raspravljalo na skupštinskim odborima. Na upit oporbe na Predsjedništvu o čemu je riječ, Tomašević je rekao da im je dan lažni odgovor i da se manipuliralo, to jest da se prijedlog stavio “u zadnji čas” kako se oporba ne bi stigla pripremiti.

Naveo je i primjer zloporabe Poslovnika jer je ista točka o smanjenju plaća pročelnika i posebnih savjetnika treći put došla na dnevni red skupštinske sjednice, što je, rekao je, čak i predsjednik Skupštine u utorak ocijenio kršenjem Poslovnika, no “kršenje Poslovnika išlo se primjenjivati i disciplina provoditi, kao i inače, samo na članovima oporbe, i to tada kada najviše izazovu gradonačelnika”.

Tomašević je pritom dodao kako je gradonačelnik Milan Bandić “izgubio živce” kad ga je upitao zašto je tvrtka Gradatin u drugom krugu ubačena u natječaj za javnu nabavu za sve kante i spremnike koje Grad mora građanima podijeliti. Tu istu tvrtku, direktora te tvrtke i bivšeg direktora Čistoće Uskok je optužio za namještanje javne nabave za opremu za otpad, ustvrdio je.

To je apsolutno nevjerojatno, zbog toga su se žalila druga dva privatna poduzeća i sada cijeli postupak kasni, rekao je Tomašević te dodao kako je na to pitanje gradonačelnik “poludio i izgubio živce”, a “nakon toga se odlučilo primjenjivati Poslovnik” uz tvrdnju da je dignuo krivi karton kako bi još jedanput dobio odgovor i repliku na govor gradonačelnika. To se nije primjenjivalo od kada je u Skupštini, a i na ovoj sjednici je bar nekoliko ljudi diglo ruku ili krivi karton, i nikada oko toga nije bio problem, dodao je.

“Međutim, sada je predsjednik Skupštine, očito da zaštiti gradonačelnika Bandića, upravo oko ove vrlo osjetljive situacije vezano za namještanje javne nabave za otpad, odlučio igrati na strogost. Ono što ga je isto zasmetalo je što sam spomenuo točke optužnice koje su potvrđene upravo u toj istoj aferi Agram. I mislim da u svakom normalnom društvu gradonačelnik s dvije potvrđene optužnice ne bi više bio gradonačelnik. Ali, evo, kod nas su moguće svakakve stvari u pravosuđu, vjerojatno je dobio sinkopu ili nešto drugo što je dobio njegov prijatelj Horvatinčić”, izjavio je Tomašević.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI